2 tips voor een zorgeloze picknick

De zomer is misschien wel de lekkerste tijd van het jaar, de zon schijnt volop, de lucht is altijd blauw en de temperaturen zijn lekker hoog. Veel mensen willen in deze periode er lekker op uit trekken om leuke dingen te gaan doen. Een van die dingen is heerlijk picknicken in de natuur, genieten van lekker eten en het prachtige groen. Voor je gaat picknicken is het wel verstandig je goed voor te bereiden, benieuwd wat jij moet doen? Lees dan snel dit blogartikel verder.

Zorg voor een goedgevulde mand

Wanneer het zonnetje zich laat zien, krijg je vaak direct zin om te eten. Een van de belangrijkste dingen bij het picknicken is een mand met lekker eten. Het grootste deel van jouw maaltijd uit de mand bestaat waarschijnlijk uit iets stevigs. Je kan hierbij denken aan een belegde broodjes, frisse salades, panini’s, donuts of koekjes. Naast deze wat grotere en stevigere hapjes is het ook lekker wat kleinere dingetjes mee te nemen. Wie wordt er nou niet blij van een blokje kaas, plakje worst, nootje of druifje? Als de grote en kleine hapjes klaar zijn lust iedereen nog wel een heerlijk toetje. Iets wat per se koud moet blijven kan een lastig verhaal worden, maar een klein taartje of een brownie gaat er altijd wel in. Drinken moet ook niet vergeten worden, een mooi flesje wijn of een biertje gaat er altijd wel in. Het is echter wel aangeraden om genoeg water te drinken, de alcohol kan erg hard aankomen in de zon. Het laatste aandachtspunt voor de picknickmand is allergieën of andere eetwensen. Vraag bij iedereen die meegaat of ze allergisch zijn voor iets, of dat ze misschien vegetarisch of veganistisch eten. Het is wat jammer als er voor een iemand niks te eten is.

Zoek een mooie locatie

Naast een goedgevulde mand met eten is de locatie ook erg belangrijk. Ga je naar het bos, of liever naar het strand? Houdt rekening met de ondergrond van jouw locatie, bijvoorbeeld als je nattigheid verwacht. Je kan er ook voor kiezen om in je eigen tuin te picknicken, dit kan super handig zijn omdat je dan niet ver ergens heen hoeft en je makkelijk iets van binnen kan ophalen als je iets vergeten bent. Een vervelend probleem bij thuis picknicken is de aanwezigheid van mieren, dit kun je voorkomen met aaltjes. Aaltjes bestrijden mieren op een ecologisch verantwoorde manier. Zo kun jij met een gerust hart je vriendinnen en vrienden uitnodigen in jouw tuin voor een picknick.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Bonenmachine of pads/cups, dit zijn de verschillen