Zo vind je de goedkoopste basisverzekering als 18-jarige student

Zorgverzekeringen zijn één van de grootste financiële zorgen voor 18-jarige studenten. Je bent misschien net begonnen met studeren en hebt nog geen vast inkomen. Toch is het van groot belang om voor het einde van het jaar een basisverzekering af te sluiten. Maar hoe vind je de goedkoopste basisverzekering? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Vergelijk de verschillende zorgverzekeraars

De goedkoopste basisverzekering verschilt per zorgverzekeraar. Het is dus belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken om erachter te komen wat de goedkoopste basisverzekering is. Websites zoals Independer en Zorgwijzer helpen je om zorgverzekeraars te vergelijken. Zo zie je welke verzekeraar het beste bij jou past en wat de kosten precies zijn van elke zorgverzekeraar.

Pas de hoogte van je eigen risico aan

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om het eigen risico te verhogen. Hierdoor betaal je een lagere maandelijkse premie. Maar, deze keuze komt je wel duur te staan als je onverwachts toch medische kosten maakt. Dat is iets waar je voor uit moet kijken. Ga daarom eerst goed na of je dat risico wil nemen en of je niet vaak medische kosten maakt.

Controleer of je recht hebt op zorgtoeslag

Ben je 18 jaar en heb je een basisverzekering nodig? Dan heb je misschien ook recht op zorgtoeslag van de overheid. Zeker wanneer je nog niet veel verdiend, wat erg waarschijnlijk is op deze leeftijd, heb je hier waarschijnlijk recht op. Op de website van de Belastingdienst kan je controleren of je hiervoor in aanmerking komt. Dit kan aardig wat geld schelen in je portemonnee, dus het is zeker de moeite waard om hier naar te kijken.

Kies een studenten zorgverzekering

Er zijn verschillende zorgaanbieders die ook een speciale zorgverzekering studenten hebben. Deze zorgverzekeringen zijn speciaal ingericht voor studenten. Dit soort zorgverzekeringen zijn voordelig speciaal voor studenten. Ze maken het eenvoudig en budgetvriendelijk voor je. En dat is precies wat je wil als student.

Kijk naar aanvullende verzekeringen

Een basisverzekering is verplicht, maar een aanvullende verzekering is optioneel. Als 18-jarige student heb je niet altijd een aanvullende verzekering nodig. Alleen als je van plan bent bepaalde behandelingen te ondergaan, is het verstandig om deze aanvullende verzekering af te sluiten. In sommige gevallen is het voordeliger om deze kosten zelf te betalen.

Het vinden van de goedkoopste basisverzekering is handig als je een 18-jarige student bent.

We hopen dat deze tips je helpen bij het vinden van de juiste verzekering. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
De 10 duurste Pokémon kaarten uit Brilliant Stars