Stop-loss bij Bitvavo, wat is het en hoe te gebruiken?

Je wil zo veel mogelijk geld verdienen met crypto. Met Stop-loss van Bitvavo kan dit, wij leggen je uit hoe het werkt en hoe jij meer geld verdient en minder verliest.

Wanneer je gaat handelen in crypto dan doe je dit op basis van de koers. Je berekent of de koers gaat dalen of juist gaat stijgen. Dit geeft echter nooit garanties, want het kan zomaar zijn dat bijvoorbeeld de Bitcoin koersineens flink daalt. Hierdoor kan je veel kapitaal verliezen. Tot Bitvavo kwam met Stop-loss. Hiermee kan je limieten instellen bij dalingen. Wij vertellen je hoe het werkt en waarom het slim is hiermee te beginnen.

Bitvavo als exchange

In Nederland is Bitvavo de meest bekende en populaire exchange. In 2018 werd het gelanceerd zodat iedereen gemakkelijk een wallet kon aanmaken. Vroeger was het een stuk ingewikkelder en moest je bijvoorbeeld een creditcard hebben. Tegenwoordig kan het gewoon met iDeal. Je moet je wel registeren als gebruiker omdat het is aangesloten bij de Nederlandse Bank. Een account aanmaken is heel makkelijk en bij Bitvavo kan je nu ook gebruik maken van Stop-loss.

Wat is stop-loss?

In één zin is stop-loss, een ingevulde order die ingaat zodra de prijs van een ingestelde cryptomunt tot een bepaald niveau daalt of stijgt. Vooral crypto is enorm volatiel. Dit betekent dat het de ene dag flink kan stijgen en de andere dag ineens helemaal in elkaar kan vallen als een kaartenhuis. Bij stop-loss kan je dus aanzetten dat je uitstapt zodra de door jouw bepaalde cryptomunt ineens een duikvlucht maakt. Zo ben jij voor het zingen de kerk uit en hoef jij je geen zorgen te maken over enorme verliezen.

Zo werkt het

Het is handig om te weten hoe stop-loss precies in elkaar zit voordat je gaat handelen met stop-loss. Je koopt bijvoorbeeld Bitcoin tegen een bepaalde marktprijs. Maar jij weet dat Bitcoin in het verleden flink is gekelderd. Daarom stel je een stop-loss limiet in. Dit kan je doen in de instellingen van Bitvavo. Hiervoor moet je wel achter een desktop zitten, de app heb je niet zo veel aan voor stop-loss.

Wanneer kan je stop-loss gebruiken?

Je zet deze stop-loss methode in op een paar momenten. Wij vertellen je de belangrijkste:

Dalende markt: De meeste handelaren maken gebruik van stop-loss bij een dalende markt. Dit betekent dat wanneer ineens de volledige markt instort jij een limiet hebt aangezet zodat je niet meer dan nodig verliest.

Stijgende markt: Je kan stop-loss ook gebruiken wanneer een markt weer stijgt. Je stelt een bepaalde limietorder. Zodra ineens de prijs omhoogschiet dan vaar jij hierop mee. Automatisch wordt een vooraf ingesteld bedrag ingezet. Zo mis jij nooit de kans op extra geld te verdienen.

Technische analyses: Gaat de koers stijgen of dalen? Er zijn veel handelaren die speculeren op de markt. Wanneer je gaat speculeren dan kan je behoorlijk wat geld verdienen. Met stop-loss kan je op de randjes balanceren en speculeren wat je wil zonder al te veel geld te verliezen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Dit is wat experts zeggen over ai software