Wandlampen: dit wil je er allemaal over weten

Slechts een hangend peertje in de slaapkamer? Daar wordt niemand vrolijk van. Gelukkig is er de wandlamp. De wandlamp is een lamp die voor veel sfeer en gezelligheid zorgt in huis. Of het nu in de gang is, de badkamer of de slaapkamer. Een wandlamp is altijd een goed idee. In deze blog vertellen we jou er meer over!

Een lamp dat je aan de wand hangt, dat is natuurlijk een wandlamp. Een wandlamp heeft veel voordelen en is heel veelzijdig. Allereerst om dus sfeer te creeren. Maar je kan het ook gebruiken om juist iets te accentueren. Denk aan een schilderij. Op sommige plekken is een wandlamp vooral heel functioneel. Denk bijvoorbeeld aan naast het bed, omdat je in de avond nog wilt kunnen lezen.

Uiteraard kun je wandlampen in heel veel verschillende maten en stijlen kopen. Ook kan de afwerking worden aangepast aan jouw smaak en sfeer in huis. Denk bijvoorbeeld aan up-lighters, down-lighters, spotjes of juist een leeslampje. Bij de eerste twee gaat het licht juist omhoog of naar beneden. Spotjes worden vaak in het plafond gemaakt en een leeslampje zorgt voor gericht licht.

Maar hoe monteer je nou een wandlamp?

DIY: wandlamp ophangen

Als we jou hebben kunnen overtuigen van een mooi wandlamp dan wil je natuurlijk ook weten hoe je deze kunt monteren. In sommige huizen zijn er lichtpunten gecreëerd in de muur. Of als je gaat verbouwen dan kun je hier ook al rekening mee houden. Maar als dat niet het geval is dan zal je deze punten moeten creëren. Of je werkt vanuit een lichtpunt uit het plafond. Als je gaat beginnen met het ophangen van een wandlamp is altijd één stap heel belangrijk: het uitschakelen van de stroom.

Als je dat hebt gedaan dan kun je gaan bepalen wat de juiste positie van jouw wandlamp moet worden. Markeer dit stuk met een potlood zodat je straks weet waar je moet werken. Vervolgens kun je de muurbeugel voor de lamp bevestigen. Dit doe je door schroeven en pluggen te gebruiken en een goede boor. Als de lamp hangt kun je met de bedrading aan de slag gaan. Zeker wanneer de bedrading van boven moet komen, kun je een soort koofje gebruiken. Dit koofje zorgt ervoor dat de bedrading straks netjes is weggewerkt.

Check, check, dubbel check

Uiteraard moet je hiervoor goed de bedrading aansluiten. Als je hier meer over wilt weten, kun je deze video bekijken. Zodra de wandlamp stevig vastzit en de bedrading aan elkaar is gekoppeld kun je de lamp testen door de stroom weer aan te zetten. Als laatste willen we je nog meegeven dat het altijd belangrijk is om vooraf te checken of de muur jouw nieuwe wandlamp wel aan kan. Dat doe je door de maximale belasting te checken. Zeker wanneer een wandlamp wat ouder is, is het goed om te kijken of ‘ie niet te zwaar is voor jouw muur. Een draagmuur kan vaak meer aan dan een holle muur.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Een nieuwe verzekering voor 2020? Doe goed je onderzoek