De leukste bordspellen voor een gezellige avond thuis

Een gezellige avond met vrienden kan een ware traktatie zijn. Maar wat als je wat uitgepraat bent, jassen aan en huiswaarts of zijn er nog andere ideeën? We dachten het wel. Haal het bordspel maar boven. Het lijkt misschien wat oubollig in deze snelle digitale tijden, maar we garanderen je dat het tegendeel waar is. Samen een gezelschapsspel spelen kan meer dan boeiende en vaak hilarische momenten opleveren. In deze blog kijken welke bordspellen het meest in trek zijn bij volwassen.

Populaire bordspellen voor volwassenen

Spelletjes spelen is van alle tijden. De jongere, maar ook niet zo jonge gamers, zijn dikwijls niet weg te slaan van de spelconsole of de computerspellen. En er is ook sinds enkele jaren de nieuwe hype. Op online casinosites zoals die van betFIRST speel je nu spannende kaartspellen voor een inzet. Maar durf toch ook eens al die elektronica uit te pluggen en te kiezen voor deze leuke traditionals.

Carcassonne

Dit ontzettend leuke spel bestaat ondertussen al meer dan 15 jaar. Maar er zijn spelers die er van bij het begin bij zijn, en het spel nog steeds met regelmaat op de tafel uitstallen. Het spel is gesitueerd tijdens de late middeleeuwen, en speelt zich af in het pittoreske stadje Carcassonne.

Je bouwt tijdens het spelverloop de hele omgeving. Een landschap compleet met wegen en steden. Speel je met meer dan kun je verbonden met elkaar aangaan en zo sterker worden. Het spel duurt ongeveer een half uur, maar er bestaan uitbreidingen waardoor het langer duurt.

Monopoly

Wie heeft nooit van Monopoly gehoord? Maar het blijft na al zoveel generaties reuze populair en actueel. Er komen steeds nieuwe edities uit. Er zijn heuse verzamelaars die waar ze ook komen, alle marktjes en speelgoedwinkels afschuimen om toch maar alle versies te bezitten.

Maar het spel spelen is toch nog veel belangrijker dan alleen maar het te bezitten. Denk aan de toestanden wanneer iemand de kanskaart trekt die zegt: “Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start, je ontvangt geen geld!”. Of wanneer iemand vlak voor jou als het geld weg graait op het vak vrij parkeren. Monopoly is altijd een beetje een feest.

Cluedo

Nog zo een klassieker. De uitspraken zoals ‘Mr. Mustard deed het met de loden pijp in de serre’ klinken nog steeds voor velen bekend in de oren. Het is dan ook een leuk detectivespel waar niet alleen het geluk bepaalt of je wint. Om de misdaad op te lossen moet je ook doorzicht hebben, en weten hoe je moet elimineren.

Puerto Rico

Ook dit strategisch spel heeft een grote schare aanhangers. Het spel is in de stijl van de Kolonisten van Catan. Het legendarische rollenspel waarbij volwassen spelers iedere week samenkwamen om hun te meten in dit spel. In Puerto Rico ben je Zeekapitein, bouwmeester, handelaar of burgemeester. Iedere deelnemer verhult zijn opgelegde taak.

Het is een spel dat een beetje oefening vraagt. Het is pas na enkele keren spelen dat je het helemaal doorkrijgt. Maar dan wordt het ook ontzettend leuk. Het wordt steeds moeilijker om te stoppen eens je de hang te pakken hebt.

Hebben we je kunnen overtuigen?

Wat denk je? Zullen jij en je gezelschap het ook aandurven om alle stekkers van computers en spelconsoles uit te trekken en het bordspel boven te halen? We raden het in ieder geval aan. Het bevordert de sfeer en de groepsgeest en je lacht wat af ondertussen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Leuke en goedkope winkels (zoals Action)