Waar moet je op letten bij de aanschaf van een luchtbed

Wil je lekker gaan kamperen of komen er logees langs? Dan wil je een goed luchtbed hebben. Wij vertellen je in deze blog waar je op moet letten bij de aanschaf van een luchtbed.

Tijdens een fijne kampeertrip wil je ook fijn slapen. Dat betekent vaak dat je jouw eigen kussen meeneemt op vakantie. Maar voor je matras geld een ander verhaal. Ook kan het zijn dat je in jouw woning geen ruimte hebt voor een logeerkamer. Een luchtbed kan dan een goede oplossing zijn. Deze kan je namelijk overal waar je maar wil neerleggen. Maar ieder luchtbed is anders, en de één slaapt zeker niet zo lekker als de ander. Daarom geven wij wat tips voor de aanschaf van je nieuwe luchtbed.

Goedkoop is duurkoop

Het ziet er soms aantrekkelijk uit. Een luchtbed van 20 euro bij de Action. Maar dit zijn ook de luchtbedden die als eerste stuk zullen gaan. Vaak scheuren ze bij het ventiel wanneer de druk te hoog wordt. Maar het kan ook zijn dat je midden in de nacht wakker wordt omdat er ergens langzaam een beetje lucht uitloopt. Wanneer je ieder jaar weer een nieuw luchtbed moet kopen dan ben je uiteindelijk flink duurder uit, dan dat je in één keer voor goed gaat.

Bekijk hier een goed luchtbed die je zeker wel mee wil op vakantie of wil aanbieden aan je logees.

Lange luchtbanen of een egaal matras

De meeste luchtbedden werken met lange luchtbanen die worden gevuld. Hierdoor zal je gewicht beter verdeeld worden over het matras. Echter zijn het vaak de goede matrassen die gevuld zijn met een extra zachte laag. Die maakt dat het luchtbed zelf een stukje zwaarder is, maar vul je hem met de goede hoeveelheid lucht dan zal je slapen als een roosje. Misschien voel je zelfs niet het verschil tussen thuis slapen of op een luchtbed.

De keuze voor een zelfopblaasbaar luchtbed

Je kent misschien wel de dunne zelfopblaasbare luchtbedden die je meeneemt op een kampeertrip of tijdens een festival. Deze zijn klein van formaat. Er bestaan ook luchtbedden die een zelfopblaasbare functie hebben, die je nog weer kan aanvullen met wat extra lucht. Het formaat van zo’n luchtbed is een stuk groter. Maar dit zijn ook vaak de beter en comfortabelere luchtbedden.

Ingebouwde pomp of niet?

Je ziet veel luchtbedden met een ingebouwde pomp. Maar is dat nu wel zo handig? Veel van deze ingebouwde pompen gaan stuk wanneer je een aantal keer je luchtbed hebt opgeborgen. Wanneer het mechanisme niet meer werkt heb je een veel zwaarder luchtbed. Je kan dus volgens ons beter kiezen voor een losse pomp bij je luchtbed. Het is misschien iets meer werk om hem mee te nemen, maar de kans dat hij stuk gaat is vele malen kleiner.

Ga duurzaam om met je luchtbed

Er wordt steeds meer gekeken naar duurzame oplossingen voor luchtbedden en tentjes tijdens festivals. Wij willen je adviseren om altijd te gaan voor een goed luchtbed dat je tijdens meerdere festivals en kampeertripjes mee kan nemen. De hoeveelheid aan afval moet volgens ons meer gereduceerd worden, dus kies voor een solide en goed luchtbed.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Tips om meer van je vrije tijd te genieten