Woning verhuren aan vakantiegangers? 5 praktische tips

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verhuren aan vakantiegangers. Dit is vandaag de dag dan ook eenvoudig te regelen! Misschien ben je zelf vaak van huis en vind je het zonde dat je huis dan maar leeg is. Of wellicht heb je een tweede woning die geschikt is om te verhuren. Wat de reden ook is: dit zijn praktische tips bij de verhuur.

Sleuteloverdracht

Waar je iedere keer weer mee te maken krijgt tijdens het verhuren van je huis aan vakantiegangers, is de sleuteloverdracht. Werk hier iets slims voor uit. Je kunt zelf de sleutel geven, maar dan moet je maar net in de buurt zijn. Vraag optioneel iemand anders om de sleutel te brengen, zodra de gasten arriveren. Of werk juist met een sleutelkluisje, waarvan je de code doorgeeft. Het is praktisch om een plastic sleutelhanger aan de sleutel te bevestigen, met daarop bijvoorbeeld het huisnummer. Zo raakt de sleutel minder snel kwijt en kan men het nummer terugvinden. Of denk aan een sleutelhanger met naam, waar je handige informatie op kunt vermelden. De naam van je huisje of je telefoonnummer – er zijn genoeg opties om aan te denken.

Schoonmaak

Een goede schoonmaak is essentieel als je je huis verhuurt aan mensen die op vakantie gaan. Bedenk of je dit zelf onderhoudt of dat je de hulp inschakelt van een schoonmaker: het ligt er ook maar net aan hoe vaak je de woning verhuurt. De nieuwe huurders verwachten in ieder geval dat het er weer helemaal piekfijn uitziet. De meeste mensen zullen netjes zijn, maar je kunt te maken krijgen met huurders die het huis toch behoorlijk vies achterlaten. Balen, maar het hoort erbij. Daarom is een grondige inspectie belangrijk. Maak slimme keuzes in bijvoorbeeld de selectie van meubels: kies voor banken en stoelen die je eenvoudig kunt schoonmaken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Inrichting

Denk uiteraard goed na over de inrichting van de woning. Veel mensen verkiezen het huren van een huis of appartement tijdens de vakantie boven het boeken van een hotel, als de ruimte er gezellig uitziet. Zorg dus voor een huiselijk gevoel! Kies mooie meubels uit, hang kunstwerkjes op en plaats decoratie in de ruimte. Houd optioneel een bepaalde stijl aan. Ga je bijvoorbeeld voor een luxe accommodatie? Of vind je het juist mooi om de ruimte heel groen in te richten? Er zijn veel mogelijkheden. Maar let wel: het is natuurlijk belangrijk dat het ‘hufterproof’ is. De meubels en accessoires moeten dus wel tegen een stootje kunnen, zodat je zo min mogelijk iets hoeft te vervangen.

Marketing

Je wilt uiteraard dat je woning wordt gevonden door mensen die op vakantie gaan. Zo verhuur je je woning zo snel en zo vaak mogelijk. Er zijn verschillende platforms waarop je je woning kunt aanbieden. Hier zoeken vakantiegangers gericht op: dat is natuurlijk een efficiënte vorm van marketing. Maar het kan bijvoorbeeld ook leuk zijn om je woning aan te prijzen op social media of met andere vormen van advertentie.

Reviews

Tot slot: reviews zijn waardevol! Dit is eigenlijk ook een vorm van marketing. Potentiële huurders lezen namelijk graag eerst reviews, om te achterhalen wat ze kunnen verwachten. Vraag eerdere huurders daarom om een review achter te laten. Als het gaat om positieve reviews, neemt de kans toe dat nieuwe mensen weer graag jouw huis of appartement boeken. Je kunt andersom ook zelf reviews achterlaten bij de huurders. Daar hebben zij immers weer iets aan als ze ergens anders op vakantie gaan. Op die manier ontstaat er een relevante wisselwerking.

Het is zeker mogelijk om je huis te verhuren aan vakantiegangers. Het levert natuurlijk een mooi extraatje op! Met de bovenstaande tips wordt het een succes.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Gaan we ooit andere kaarten zien in het casino?