3 manieren om je zoekmachine rankings te verbeteren

Het is de droom van elke website-eigenaar: bovenaan de zoekresultaten verschijnen wanneer potentiële klanten zoeken naar de producten of diensten die jij aanbiedt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website inderdaad die felbegeerde topnotering krijgt? In dit artikel bespreken we drie manieren om je zoekmachine rankings te verbeteren.

1. Focus op de juiste zoekwoorden

Het begint allemaal met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Het is belangrijk om te weten welke zoekwoorden jouw potentiële klanten gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Dit kun je onder andere achterhalen met behulp van de Google Keyword Planner. Hiermee kun je zien hoe vaak bepaalde zoekwoorden worden gebruikt en hoe hoog de concurrentie op die zoekwoorden is. Als je bijvoorbeeld wilt adverteren voor een online marketing bureau uit Heerenveen, dan kan je in de keyword planner zoeken naar zoekwoorden die veel gebruikt worden. Vaak komen er dan vergelijkbare termen te staan die net wat vaker opgezocht worden, zoals online marketing Heerenveen. Het is dan beter om dit te kiezen dan de termen hiervoor. Zou je hier graag wat hulp bij willen gebruiken, dan is het altijd mogelijk om eens te kijken naar seo pakketten tarieven die je bij professionals af kunt nemen. 

Wanneer je de juiste zoekwoorden hebt bepaald, is het zaak om deze op de juiste plaatsen op je website te verwerken. Denk hierbij aan de paginatitel, meta beschrijving, headers en natuurlijk de tekst op de pagina zelf. Het is wel belangrijk om hierbij niet te overdrijven: zoekmachines hebben namelijk een hekel aan zogenaamde 'keyword stuffing', waarbij zoekwoorden te vaak en op onnatuurlijke wijze worden gebruikt.

2. Zorg voor goede content

Zoekmachines hechten veel waarde aan goede content. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat jouw website relevante en waardevolle informatie biedt aan de bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld door blogartikelen te schrijven over onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep, of door uitgebreide productbeschrijvingen te geven.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je content regelmatig wordt vernieuwd. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe blogartikelen te plaatsen, of door de inhoud van bestaande pagina's te updaten. Zo zorg je ervoor dat zoekmachines weten dat jouw website actief en relevant is.

3. Zorg voor goede technische SEO

Naast de inhoud van je website is ook de technische kant belangrijk voor je zoekmachine rankings. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je website snel laadt, omdat zoekmachines hier veel waarde aan hechten. Daarnaast moet je website goed geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen tegenwoordig hun smartphone gebruiken om te zoeken op het internet.

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines je website goed kunnen indexeren. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je website een duidelijke structuur heeft en dat alle pagina's goed bereikbaar zijn. Ook kun je gebruik maken van een sitemap, waarin je alle pagina's van je website opneemt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Werken vanuit huis: 3 redenen om je internetabonnement eens onder de loep te nemen