5 tips voor thuis koffie bereiden waar iedereen iets aan heeft

We willen het allemaal: thuis lekkere koffie maken. Of je nu als een (thuis)barista aan de gang wilt gaan of niet, het is écht goed mogelijk om thuis smaakvolle koffie te zetten. Zeker als je weet waar je op moet letten! Ken je deze tips al?

Beste koffie

We beginnen bij het begin: zorg dat je goede koffie in huis haalt! Dit wordt nogal eens onderschat. Wat nu precies de beste koffie is, valt eigenlijk niet te zeggen. Het blijft immers een kwestie van smaak. Je kunt er wel op letten dat je een kwalitatief merk kiest. Zo is Starbucks koffie voor velen de favoriet. Om erachter te komen wat jouw ideale koffie is, raden we aan om verschillende soorten te proberen. Besteed in ieder geval de nodige aandacht aan het merk dat je uitkiest, want het maakt absoluut verschil.

Kwalitatief koffiezetapparaat

Niet alleen de koffie kan maar beter van een goede kwaliteit zijn, maar ook het koffiezetapparaat. Doe hier vooraf research naar: hoe is het apparaat beoordeeld en hoe zien de reviews eruit? Je kunt ook voor een specifiek type apparaat gaan, dat bijvoorbeeld bekend staat om een stukje gemak. Een koffiezetapparaat waar je koffiecups in stopt is ideaal, want al het werk wordt voor jou gedaan. En de koffie smaakt ook nog eens goed!

Schoon koffiezetapparaat

We hebben nog een belangrijke tip over het koffiezetapparaat. Zorg dat het apparaat goed schoon is! Er blijven namelijk allerlei restjes hangen, zoals kalk en restanten van koffie. Dit kan de smaak van je kopjes koffie behoorlijk beïnvloeden. Smaakt je koffie plotseling minder goed? Dan is de eerste stap altijd om naar het apparaat te kijken en het te reinigen. Ontkalken is belangrijk: doe dit idealiter elke maand. Sommige koffiezetapparaten kun je uit elkaar halen, om het apparaat echt goed schoon te krijgen. Het is misschien niet het leukste klusje, maar zeker van belang als je thuis goede koffie wilt drinken.

Afwisselen maar

Velen van ons zijn dol op koffie drinken in de horeca. Het is lekker makkelijk: het kopje wordt gewoon voor je neus neergezet. Dat niet alleen, je hebt ook nog eens veel smaken om uit te kiezen. Waarom zou dit thuis geen optie zijn? Leer hoe je verschillende koffiesoorten maakt – van een espresso tot een latte macchiato. Die afwisseling maakt dat je kopje koffie altijd weer overheerlijk smaakt. Je maakt een feestje van de bereiding!

Liefde en aandacht

Wat nog zo’n voordeel is van koffie in de horeca? Het drankje wordt er met liefde en aandacht bereid. En dat proef je! Kies hier thuis ook voor, door echt een momentje te maken van je koffiepauze. Zowel het bereiden van het kopje koffie als het drinken ervan is iets om bij stil te staan.

Mooi servies en extra’s

Tot slot: het oog wil ook wat. Zorg dus voor mooi koffieservies, waar je je favoriete drankje uit drinkt. Dit kan natuurlijk geheel naar jouw smaak zijn – of laat het servies passen bij je verdere keukeninrichting. Ook leuk: richt een koffiehoekje in, waar je de koffiespullen een fraai plekje geeft. Koffie, koffiemachine, koffieservies en koffielepeltjes: het staat allemaal prachtig bij elkaar.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Wat is Mexicaans tafelzeil en waar koop je het?