Of je nu wil of niet: zonnepanelen blijven op je pad komen. Niet zo vreemd ook natuurlijk: los van wat negatieve berichtgeving kiezen veel mensen nog steeds voor flinke besparing op hun energielasten. Uiteraard doe je eerst een flinke investering, maar die verdien je stap voor stap terug. Maar het begint met contact leggen met de juiste installateur en een scherpe offerte voor zonnepanelen krijgen.
Jouw offertes aanvragen
Elke situatie is anders, ook op het gebied van zonnepanelen. Ook het verbruik verschilt per persoon en per huishouden. Je kan deels dus afgaan op offertes die mensen om jou heen hebben ontvangen omdat het een indicatie geeft. Maar wil je echt overstappen op zonnepanelen, dan geeft een offerte specifiek voor jouw huis pas echt inzicht in de hoogte van deze investering. En natuurlijk hoef je er de deur niet voor uit: offertes aanvragen kan heel makkelijk online.
Ervaring vereist
Als er iets geldt voor een bedrijf dat zonnepanelen plaatst dan is het wel dat je zeker moet weten dat het vakkundig gebeurt. Je zoekt dus een vakspecialist en geen elektricien die dit soort werk er even bij doet. Waarom? Omdat het met name heel belangrijk is dat zowel de panelen als de omvormer goed worden geïnstalleerd: dat voorkomt schade aan je dak en vergroot de kans op een goede stroomopbrengst.
Vergelijken mag
Er is ook niets op tegen om bij meerdere partijen offertes opvragen. Zo heb je een beter beeld van wat een redelijke prijs is en kan je deze offertes onderling vergelijken. Want behalve de prijs kijk je natuurlijk ook naar de verwachte opbrengst en de verwachte terugverdientijd. Want anders dan bij andere investeringen hebben we het hier over een investering die je eenmalig doet om die vervolgens stap voor stap, jaar voor jaar terug te verdienen.
Offertus warmtepomp en zonnepanelen Essent
Er is ook niets op tegen om te kijken naar warmtepompen want ook die zijn populair. Warmtepompen kunnen een prima alternatief zijn. Maar vergelijk alle offertus goed met elkaar, zowel qua investering (voor veel mensen een enorme uitgave), maar zeker ook naar de opbrengsten. Want het kan zomaar zo zijn dat duurdere zonnepanelen op termijn veel meer opbrengen en je dus die grote investering ook weer redelijk snel terugverdient.
Verzamel mensen om je heen
Je bent vast niet de enige in de straat die serieus zonnepanelen overweegt. Waarom zou je dan ook als enige offertus gaan aanvragen? Bel eens bij een paar buren aan en vraag ze of zij ook nadenken over panelen op hun dak. De kans is groot dat je bij een paar mensen precies op het juiste moment komt. Ze vinden het vast leuk dat je hen in jouw plannen betrekt en het is altijd goed om met meer mensen van gedachten te wisselen. Je praat immers over flinke geldbedragen. En je kan er van op aan dat als bijvoorbeeld Essent hoort dat drie buren mee willen doen je opeens een nog interessantere potentiële klant bent. Dit maakt het aantrekkelijk voor hen én aantrekkelijk voor jou: er kan immers worden gepraat over een extra interessante aanbieding.
Sluit je aan bij een zonne-energie initiatief
Maar het kan natuurlijk ook andersom werken. Er is namelijk een kans dat anderen jou al voor zijn geweest en de handen ineen hebben geslagen. Sommige mensen kunnen heel goed anderen inspireren en dat geldt ook voor panelen voor op jouw dak. Aansluiten bij het initiatief van een ander scheelt jou ook nog eens een boel werk. De kans is namelijk groot dat de initiatiefnemers al van alles hebben uitgezocht, wellicht ook al offertus Essent hebben opgevraagd. Het staat je uiteraard vrij om kritische vragen te stellen, maar misschien hebben zij de antwoorden al voor jou paraat. En natuurlijk zijn anderen blij als jij ook aansluit. Hoe meer zielen, hoe meer de prijs waarschijnlijk omlaag kan.
Vrijblijvendheid voorop
Offertus verplichten je ook nog tot niets. Het geeft jou wel de kans om de ene aanbieder met de ander te vergelijken, en ook het ene zonnepaneel naast het andere te leggen. Zo kom je uiteindelijk tot de keuze die voor jou het beste is. Voor de een is een warmtepomp de beste optie, maar in veel gevallen komt gebruikmaken van zonne-energie nog steeds als nummer 1 uit de bus. Eventueel kan je ook besluiten tot het installeren van een thuisbatterij waarmee je extra elektriciteit kunt opslaan.