De beste apps waarmee je actief blijft

We zitten, letterlijk, veel te veel op onze smartphone, tablet of achter de computer of laptop. Dit is niet alleen niet goed voor je ogen, maar bijvoorbeeld je rug, of je pink lijden hieronder. Tijd om actief te worden met deze apps!

De StandApp

Deze app werkt als een personal trainer die je eraan herinnert om af en toe te gaan staan. Je kan zelf tijden instellen dat de app je een reminder stuurt, maar ook als je het niet verwacht komen er berichtjes jouw kant op die je eraan helpen herinneren om gedurende de dag minder te zitten. De app geeft zelfs opdrachten mee op te doen tijdens het staan. Zo kan je nog actiever worden tijdens je dag.

Stappenteller

Er zij verschillende apps die je kunt downloaden die bijhouden hoeveel stappen je op een dag zet. Het meest voorkomende doel is om per dag 10.000 stappen te zetten. Mocht je dus een keer niet aan die 10.000 komen, kan je dat in een oogopslag zien en in plaats van op de bank te ploffen nog even een wandelingetje maken.

Bewegingstracker

Er zijn verschillende apps die je activiteiten bijhouden. Deze apps kunnen registreren of je zit of als je bijvoorbeeld aan het lopen of fietsen bent. In de app zie je dan je activiteiten van de dag. Het aantal uur dat je hebt geslapen. Hoelang je hebt gezeten, of je hebt gefietst en hoeveel minuten je hebt gewandeld. Het werkt een beetje zoals een activity tracker van bijvoorbeeld Fitbit. Met zulke trackers is de data nauwkeuriger omdat ze ook je hartslag meten. Daarnaast kan je bijvoorbeeld de stappen-challange met je vrienden aangaan en wordt je zo gestimuleerd meer te bewegen dan zij.

Luister en beweeg

Deze app heeft veel weg van een luisterboek. Alleen kan je nu je e-mails, pdf-documenten of belangrijke notulen kopiëren in een document, die de app dan zelf converteert en voorleest. Dit kan bijvoorbeeld met een app zoals Voice Aloud Reader. Op die manier kan je wel aan het werk, maar hoef je niet per se naar een beeldscherm te staren. Je kan lekker gaan wandelen, fietsen of luisteren tijdens het koken of bij het opruimen. Twee vliegen in één klap.

Roll In Line Instructor

Wil je gaan beginnen met bewegen zoals bijvoorbeeld wandelen of hardlopen, maar vind het niet echt leuk of makkelijk? Misschien is skeeleren dan een goede optie voor je. Met deze app leer je skeeleren op beginnersniveau. Hoe je moet afzetten, hoe je moet remmen, bochten maken en zelfs achteruit skeeleren.

Mindfulness als activiteit

Mediteren valt niet te onderschatten als activiteit. Volgens onderzoek verbrandt je 0,9 kilocalorieën in ruststand. Dus als we slapen of mediteren. Niet alle activiteit hoeft per se lichamelijk te zijn. Je telefoon wegleggen en mediteren met een mindfulness app is ook een manier van actief iets doen. Wellicht helpt het je ook rust te creëren in je hoofd en dat is ook mooi meegenomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
5 Populairste Jongens kledingmerken 2020