Online shoppen en betalen met crypto’s: hoe werkt het?

We kunnen steeds vaker online betalen met onze smartphones, laptops en tablets. Maar je kunt ook steeds vaker betalen met crypto’s. Dit kan de toekomst van online shoppen zijn. In dit artikel lees je hoe online shoppen en betalen met cryptomunten precies werkt.

Makkelijker en veiliger om online te shoppen door Blockchain

Cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash zijn digitale valuta die werken via het blockchain-netwerk. Dit is een decentraal netwerk dat bestaat uit computers die over de hele wereld zijn verbonden. Alle transacties die met cryptocurrencies worden gedaan, worden vastgelegd in een decentrale database, het zogeheten blockchain. Dit maakt het makkelijker en veiliger om online te shoppen en te betalen met crypto’s.

Alles goed in de gaten houden

Je kunt alles online goed in de gaten houden. Zo kun je direct zien wat het saldo is en ook hoe de crypto koers erbij staat. Eigenlijk is het net zo simpel als het gebruik van je standaard bank app. Je hebt direct een overzicht van alle munten waar je in hebt geïnvesteerd, zoals bijvoorbeeld bitcoin en solana.

Wallet nodig

Om online te shoppen met crypto’s heb je een digitale portemonnee (wallet) nodig. Dit is een soort online bankrekening waar je je cryptocurrencies kunt opslaan. Je kunt je cryptomunten vervolgens gebruiken om online aankopen te doen bij webshops die cryptomunten accepteren als betaalmiddel. Er zijn steeds meer webshops die cryptomunten accepteren, dus het is makkelijker dan ooit tevoren om online te shoppen met crypto’s.

Online betalen met cryptomunten

Als je wilt betalen met cryptomunten, ga je naar de website van de webshop waar je wilt kopen. Kies het product dat je wilt kopen en selecteer cryptomunten als betaalmiddel. Je ziet dan het bedrag dat je moet betalen in de cryptomunt die de webshop aanvaardt. Vervolgens ga je naar je digitale portemonnee en maak je de betaling. Het bedrag wordt dan direct van je portemonnee afgeschreven en naar de webshop gestuurd. De transactie is dan voltooid.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Gaan we ooit andere kaarten zien in het casino?