5 Stappen om je bruiloft voor te bereiden

Yippie! De datum is geprikt; jullie gaan trouwen. Het organiseren van een bruiloft is best een gedoe; er zijn, behalve een bruidsjurk en -pak, zoveel zaken waar je aan moet denken. Om te zorgen dat dit met zo min mogelijk stress gepaard gaat, kun je de volgende vijf stappen volgen.

1. Hoe groot(s) wordt jullie feest?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen hoe groot(s) jullie feest moet worden. Wil je een kleine, intieme bruiloft met alleen je naaste familie, of een groot, knallend feest op een prachtige locatie? Wil je met een diner of open buffet en hoeveel mensen wil je eigenlijk uitnodigen? Dit zijn de zaken die je allereerst met elkaar moet bespreken. Want als je weet in welk ‘jasje’ jullie grote dag wordt gegoten, is het veel eenvoudiger om de andere beslissingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan het laten drukken van uitnodigingen, naamkaartjes en dergelijke. Kies hierbij voor een bedrijf met hart voor het milieu, zoals CottonBird.

2. Welke locatie

Vervolgens moeten jullie beslissing waar de bruiloft zal worden gevierd. Ga je een zaaltje huren, een kasteel, wil je het op een bijzondere plek zoals aan het strand? Als je mooi woont met een grote tuin, kun je ook nog overwegen om het gewoon thuis te doen. Alles is afhankelijk van jullie voorkeur en budget. Bedenk wel dat het erg fijn is wanneer je op de dag zelf niets meer hoeft te organiseren en regelen. Een locatie waar men ervaring heeft met feesten en bruiloften, buffetten etc. neemt je veel toestanden uit handen.

3. Uitnodigingen

Wanneer je bepaald hebt wanneer en waar de bruiloft zal plaatsvinden en je een lijst hebt gemaakt van de mensen die je wil uitnodigen, kun je de uitnodigingen gaan regelen. Trouwkaarten zijn belangrijk! In de eerste plaats informeren ze de genodigden over jullie grote dag en je kunt in de uitnodiging vragen of men wil aangeven of men wel of niet denkt te komen. Bovendien is zo’n kaart een mooie herinnering voor later. Kies dus een mooie trouwkaart die je voorin in je fotoalbum kunt plakken!

4. Catering

Een vierde belangrijke stap is het regelen van de catering. Ga je zelf kokkerellen of huur je catering in? Bij de meeste trouwlocaties is het mogelijk om alleen de ruimte te huren en zelf voor externe catering te zorgen. Biedt jullie locatie ook catering, dan is dat erg handig. Bedenk in welke vorm je het wilt gieten: worden de gasten aan tafel bedient met een vast menu, of kies je voor een open buffet en kies een cateringbedrijf dat past bij jullie wensen en voorkeur van keuken/gerechten.

5. Fotograaf

Als laatste is het heel belangrijk dat je een goede fotograaf regelt. Wij adviseren om dit niet door iemand uit de familie te laten doen, omdat diegene ook mee wil feesten en de mooiste momenten op die manier misschien mist. Zoek een fotograaf die mooie foto- en videoreportages maakt. Zo heb je naderhand een dierbare, blijvende herinnering aan jullie grote dag.

Met bovenstaande 5 stappen wordt het organiseren van jullie bruiloft veel gemakkelijker. Wij wensen je in ieder geval alvast veel geluk samen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
De leukste cadeau ideeën voor je partner