Tampered fit: wat is het verschil met Slim Fit Jeans

Skinny jeans, bootcut, low cut, wide fit, slim fit en nu ook tampered fit. Dat jeans verschillende soorten pasvormen hebben is wel duidelijk, maar wat is de tampered fit?

Tampered fit

Je zou bijna kunnen zeggen dat dit model is afgekeken van een wortel. Ja echt, een wortel. Deze jeans is voor mannen gemaakt en is een broek met toelopende broekspijpen naar beneden. Deze jeans valt op het bovenbeen namelijk nagenoeg hetzelfde als een regular of straight fit en loopt smal naar de enkels toe. De jeans blijft hierdoor mooi op je schoenen vallen en valt er niet overheen. Bij de tampered jeans, hoort dus ook een mooi paar stappers. Sommige modellen van deze tampered jeans hebben een verlaagd kruis, waardoor de toeloop van de broekspijpen in het model nog beter uitkomt.

Deze tampered fit jeans is perfect voor mannen die zich niet in een strakke skinny jeans willen hijsen, maar wel een strak effect willen creëren. Bij deze broek heb je geen last van slobberende pijpen. De broek past bijna perfect voor elke man, alleen als je erg smalle heupen hebt, moet je oppassen met dit model. Het kan dan zijn dat het effect wat pofferig wordt en dat wil je niet hebben. Ook de relaxed fit met het lage kruis kan dit effect creëren, dus pas op met die broeken als je wat smallere heupen hebt. Ook kan deze broek je nogal klein laten lijken, als je niet zulke lange benen hebt. Dat komt door het lage skinny effect, dat het accent legt op de onderbenen. Is dat stukje kort? Lijk je al gauw kleiner dan je eigenlijk bent.

Door de slimme combinatie van een regular fit aan op de bovenbenen en een skinny model vanaf de knie, is dit een broek die we nog vaak gaan zien in het straatbeeld de komende tijd. Deze jeans is dus goed voor iedereen die iets vollere bovenbenen heeft, maar wel graag het skinny-effect wil creëren. De tampered fit, is perfect voor jou. Heb je wat plattere billen? Dan zou de tampered jeans met een lager kruis perfect passen bij jouw lichaam. De baggy jeans geeft past goed, staat cool en geeft niets weg over het formaat van jouw billen.

Slim Fit Jeans

Een slim fit jeans is een strakke jeans, die nauwsluitend om je benen zit. Hij is door de stretchstof wel ontzettend comfortabel om te dragen en al je dagelijkse activiteiten in te doen. De naam zegt eigenlijk al genoeg, de slim fit staat het beste bij mensen met een wat slanker figuur, omdat het strak op de bovenbenen zit en smal toeloopt. Je kan deze jeans oneindig simpel en gevarieerd combineren. Zowel formeel als informeel kan je deze broek goed dragen.

Regular fit

De regular fit staat het best bij mannen en vrouwen met een normaal postuur. Regular, is natuurlijk veelvoorkomend. Daarom is deze broek naar de meeste mensen vernoemd die een ‘regular’ figuur hebben. Hij is vrij recht en simpel, maar je zal hem altijd kunnen blijven dragen. De regular is altijd een veilige keus. Dit is ook een van de broeken die ook goed zit en mooi staat bij mensen met iets vollere of gespierdere bovenbenen. Het is een rechte model is goed te combineren met je bovenkleding, let er wel op dat je niet te veel wijde kleding draagt, omdat er in de broek al weinig vorm zit en deze vrij recht is, kan het geheel al snel wat lomp ogen.

Een goede broek kopen

Het scoren van nieuwe broek kan o zo fijn zijn, maar alleen als je de juiste fit kan vinden en dat kan nog wel eens lastig zijn. Van winkel naar winkel sjouwen en bij elke binnenkomst een beetje minder zin om weer een stuk of vijf broeken in een krap pashokje aan te trekken. Ja, we snappen het. Het kan ook verschrikkelijk zijn, maar nu je weet wat voor fit jij moet hebben en welke broek bij jouw lichaam past, moet het vast gaan lukken deze keer.

Slimme tip

Ben je niet zo fan van die pashokjes en de poppenkast van alles aan-en-uit en dan nog eens naar dezelfde broekenstapel lopen om dezelfde pasvorm te zoeken, maar dan een maatje groter? Je kan broeken ook passen zonder ze aan te doen. In ieder geval, je kan kijken of de broek goed zou passen bij je heupen. Als je de broek bij de band vastpakt en om je nek doet, zou deze aan de achterkant goed moeten aansluiten. Je nek heeft namelijk dezelfde omtrek als je heupen. Dat klinkt misschien gek, maar het is echt zo. Op die manier kan je alvast even ‘voorpassen’ en neem je alleen de broeken mee naar het pashokje die jou goed zouden moeten zitten.

Koop er twee

Als je dan uiteindelijk de broek hebt gevonden die perfect zit, voel je top. De broek zit goed, hij voelt fijn aan, de stof is goed en je voelt je gewoon helemaal lekker in deze jeans. Nice! Dat gevoel wil je hebben, maar je wil ook niet te snel deze hele zoektocht opnieuw hoeven doen. Koop daarom in een keer twee dezelfde broeken. Niet per se twee exact dezelfde, maar hetzelfde model. Bijvoorbeeld in twee verschillende kleuren. Zo heb je ineens twee hele mooie en goed zittende broeken voor de prijs van een slopende zoektocht.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
5 Beste Sites voor online browser games in 2020