5x Tips over wat ronde vormen kunnen doen voor je huiskamer

Je huis is vaak een verzameling van rechte vlakken en lijnen. Ronde muren zijn nu eenmaal niet heel gemakkelijk voor de indeling van je huis. Maar het maakt je huis wel nogal hoekig, hoe praktisch het ook kan zijn. Ben je benieuwd hoe je dat wat minder hoekig krijgt? Gebruik ronde vormen in je inrichting. Hoe? Wij geven je 5 tips!

De ronde eettafel

We kiezen vaak voor een rechthoekige eettafel, maar dat is jammer. Een ronde eettafel neemt inderdaad meer ruimte in beslag, maar je kunt er gemakkelijk met meerdere mensen aan zitten. En het leuke is dat je gemakkelijker met elkaar in contact bent in een grotere groep. Ronde tafels zijn in elke stijl te krijgen, van strak en modern tot robuust of romantisch.

Een rond vloerkleed

Een vloerkleed geeft direct warmte en sfeer aan je huiskamer, en een rond vloerkleed breekt de lengte van je woonkamer. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je woonkamer is, een vloerkleed is in veel maten te krijgen!

Ronde accessoires

Heb je niet veel ruimte, of wil je je meubels niet veranderen? Dan kun je met ronde accessoires alsnog het hoekige in je woonkamer te doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lamp. Of kies een mooi behang met ronde (of organische) vormen.

Is je hele muur behangen teveel werk, dan kun je ook een muurcirkel kopen bij Sweetlivingshop.nl. Als je die op een lange rechte muur aanbrengt, doorbreek je juist dat hele rechte. Of kies voor een mooie, ronde, spiegel. Hiermee lijkt je woonkamer ook meteen een stukje groter!

Zorg voor balans

Je kiest vaak ronde vormen om het harde en hoekige in je woonkamer te verzachten. Maar zorg vooral ook dat je niet doorslaat en alleen maar voor rond kiest. Juist de balans tussen rond en hoekig zorgt ervoor dat je woonkamer een natuurlijk en gezellig geheel wordt!

Out of the box

Kies ook eens iets waar je niet meteen aan zou denken: think out of the box. Wist je bijvoorbeeld dat je ook een rond schilderij kunt ophangen? Niet alle schilderijen zijn dus rechthoekig. Kies een toffe eyecatcher en geef je woonkamer hiermee direct een upgrade. Hou de rest basic, zo valt je schilderij meteen op. Veel meer heb je toch niet nodig?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Meer gezelligheid met vouwgordijnen