Bescherm jij je matras wel optimaal? 3 tips waardoor je matras veel langer meegaat

De kwaliteit van ons beddengoed bepaald voor een groot deel de kwaliteit van onze nachtrust. Ook ons matras speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van onze slaap. Een goed matras is vaak een grote investering en wanneer je eindelijk het perfecte matras hebt gevonden wil je natuurlijk het liefst dat dit matras jaren meegaat. Wist je dat je dit voor een groot deel helemaal zelf in de hand hebt? Hoe goed zorg jij eigenlijk voor je matras? In dit blogartikel geven we een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jij jarenlang plezier hebt van het matras van je dromen.

Ga voor een topmatras

Hoe fijn je eigen nieuwe matras ook is, wanneer je graag wilt dat deze lang meegaat doe je er goed aan om boven op je eigen matras een topmatras te leggen. Een topmatras is een extra bescherming die voorkomt dat het normale matras snel slijt. Zie het als een dunne bovenlaag die een extra laag vormt op het echte matras. Doordat je slaapt op het topmatras in plaats van rechtstreeks op het echte matras blijft slijtage veel langer uit en blijft het matras ook hygiënisch gezien veel frisser. De topmatras gaat niet zo lang mee als een gewoon matras maar is veel goedkoper om te vervangen dan het matras zelf. Doordat het topmatras dun is voelt het nog steeds alsof je op je eigen matras slaapt. Je beschermt voornamelijk de levensduur.

Gebruik een molton hoeslaken

Ben je niet te porren voor een topmatras omdat je het echte matras lekkerder vindt slapen zonder extra laag? Gebruik dan in ieder geval een matrasbeschermer en/of molton hoeslaken. Molton hoeslakens zijn hoeslakens gemaakt van 50% polyester en 50% katoen, wat maakt dat dit hoeslaken ontzettend goed vocht op kan nemen. Je plaatst het Molton hoeslaken over het matras heen waardoor al het vocht wat je ’s nachts verliest (en dat is nogal wat) zorgvuldig door de Molton wordt opgevangen en niet door je matras. Hierdoor gaat je matras veel langer mee, blijft het langer schoon en frist en voorkom je de groei van bacteriën in je matras. Het molton hoeslaken was je ongeveer één keer in de twee weken op 60 graden zodat alle bacteriën uitgeroeid worden. De Cinderella moltons zijn van uitstekende kwaliteit, nemen vocht op als geen ander en zijn ook nog eens ontzettend zacht.

Draaien en keren

Als mens brengen we heel wat uurtjes door in ons bed, gemiddeld zo’n 8 uur per dag. Je kunt je voorstellen dat een matras na een tijdje went aan jouw lichaam en de druk die het uitoefent. Om je matras zo lang mogelijk goed te kunnen gebruiken is het van belang dat je het matras eens in de zoveel tijd eventjes omdraait. Door het matras zo’n één keer per maand te keren zorg je niet alleen voor een goede ondersteuning voor jou en het bed, het komt ook de ventilatie en hygiëne ten goede. Door het draaien van het matras lig je telkens op een ander deel van het matras waardoor alle slijtage beter verdeeld wordt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Zomervakantie? Tijd voor een nieuwe sport