Met een luchtbevochtiger in de slaapkamer slaap je beter

En wanneer je beter slaapt is dat beter voor (bijna) alles. Voor je lijf, voor je geestelijke gezondheid, voor je concentratie tijdens je werk en natuurlijk ook voor de energie die je gedurende de dag nodig hebt. Maar een goede nachtrust is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat kan te maken hebben met stress of met (kleine) kinderen die je wakker houden, met een snurkende partner of met lawaai van de buren. Het kan echter ook zijn dat de oorzaak in je slaapkamer te vinden is. Als het te warm of te koud is in je slaapkamer bijvoorbeeld. De ideale temperatuur in je slaapkamer ligt zo tussen de 16? en 18?. Is de temperatuur in je slaapkamer prima? Dan kan je nachtrust nog verstoord worden door de te lage luchtvochtigheid. Met een luchtbevochtiger slaapkamer tackel je dit probleem al snel.

Wat doet een luchtbevochtiger voor je nachtrust?

Een luchtbevochtiger doet precies wat de naam al zegt: het apparaat brengt vocht aan in de veelal droge lucht van je slaapkamer. Een te droge lucht in de slaapkamer kan zorgen voor geïrriteerde slijmvliezen in je neus, een droge huid en droge ogen. Ook de kans op allergieën en infecties neemt toe wanneer je in een te droge slaapkamer slaapt. Wist je dat bij het gebruik van een luchtbevochtiger in de slaapkamer zelfs de kans op apneu en snurken een stuk minder wordt?

Hoe meet je de luchtvochtigheid in je slaapkamer?

Je kunt zelf de luchtvochtigheid meten voor je overgaat tot de aanschaf van een luchtbevochtiger. Het is een kwestie van een hygrometer, liefst digitaal, aanschaffen en meten maar. Is de luchtvochtigheid in je slaapkamer onder de 40%? Dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Vroeger bestond die actie eruit dat je van die hangers aan de radiatoren hing en deze steeds weer vulde met water. Maar dat is, gelukkig, tegenwoordig wel anders. Je schaft een luchtbevochtiger aan die speciaal geschikt is voor de slaapkamer en start deze op. Je zult zien dat je direct de eerste nacht al beter slaapt.

Kan een luchtbevochtiger alleen in de slaapkamer worden gebruikt?

Er zijn luchtbevochtigers die speciaal geschikt zijn voor in de slaapkamer. Maar ook grote ruimtes kunnen last ondervinden van een te droge lucht. Denk dan bijvoorbeeld aan een huiskamer, een kantoor of een vergaderruimte. Iedere ruimte die meer dan 40m² groot is en hoger dan 2,5 meter wordt gezien als een grote ruimte. Het is voor deze ruimtes beter om een luchtbevochtiger grote ruimte aan te schaffen.

Waarom is de luchtvochtigheid tijdens een vergadering van belang?

Stel. Je moet tijdens een vergadering een presentatie geven aan alle aanwezigen. Dan is dat kriebelhoestje dat je krijgt van te droge lucht natuurlijk al erg vervelend. Als je dan voor iedere zin die je wilt uitspreken een slok water moet drinken, dan staat dat niet alleen alsof je erg zenuwachtig bent, het zorgt er ook nog eens voor dat de vergadering regelmatig moet worden onderbroken voor een toiletbezoek. Daarbij blijft, met een goede luchtvochtigheid in de vergaderruimte, je stem mooi helder. Ook kun je je beter concentreren.    

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
4x activiteiten die je op de Wallen kunt doen