Beste Poolse winkels in Nederland

Nederland is een multiculturele samenleving. Dankzij deze samenleving eten wij bijvoorbeeld niet elke dag alleen maar boerenkool met worst, stamppot of aardappel vlees groente. We eten pierogi, bigos of rosół. Dit hebben we allemaal te danken aan, jawel, Polen en de multiculturele samenleving.

Geschiedenis van de Poolse keuken

Toch is het niet altijd duidelijk wat voor producten we nu precies te danken hebben aan Polen. De Poolse keuken is in ieder geval een keuken die veel gebruik maakt van paddenstoelen, vlees- en wildgerechten. Ook wordt er veel zuurkool gebruikt in de Poolse keuken. He kijk! Dat kennen wij ook in Nederland!

Ze hebben dan ook veel gemeenschappelijke kenmerken met andere Centraal-Europese keukens zoals de Duitse, Oostenrijkse en de Hongaarse keuken. Dit heeft het land Polen te danken door de geschiedenis. Door de verspreiding van het Rooms-katholieke- (10e eeuw) en het Joodse geloof (14e eeuw) kwamen er nieuwe smaken in Polen. De desserts uit Polen bestaan vooral uit veel gebak en taart. Een bekend dessert is een Makowiec (maanzaadstroedel). In Polen gebruiken ze dus veel ingrediënten die we al kennen, maar dan met een eigen twist.

Zoet en lekkernijen

Een geschikte plek waar je Pools gebak kunt bestellen is Lowiczanka. Naast Makowiec zijn er vele andere taarten en producten te koop bij de supermarkt in Utrecht. Je kunt de taarten zelf vooraf bestellen en thuis laten bezorgen. Misschien is dat een leuk idee voor op tafel met Pasen? Heb je geen Poolse supermarkt in de buurt? De Jumbo heeft ook een Poolse afdeling!

Pools snoep (Slodycze) bestaat vaak uit chocola met fruitvulling. Kersen in de chocola is in Polen de favoriet. Wat betreft drinken zijn de Polen erg goed in bier en Vodka. Dit is allemaal te vinden bij de Poolse winkel Patelnia. Zij hebben ook een vestiging in Deventer waar ze ook verse broodjes verkopen en andere Poolse lekkernijen, maar je kunt de producten ook thuis in de keuken krijgen door via de website te bestellen. Zo belandt Polen met een druk op de knop in jouw eigen huis. Deze winkel heeft ook een cosmetica en tijdschriften afdeling. Leuk om wat Poolse producten te proberen!

Kleedjes en meer

Wat betreft voeding weten we nu wel wat Polen te bieden heeft. Polen heeft veel meer dan dat en het land heeft traditionele producten met veel vrolijke bloemen opdruk. In Nederland is er niet een specifieke winkel waar men dit soort producten kunt kopen, maar er is wel een wereldwijd bekend platform genaamd Etsy waar je handgemaakte producten kunt vinden vanuit allerlei landen. Op deze webshop komt het aanbod van handgemaakte producten uit allerlei landen bij elkaar. Zo ook uit Polen. Hier vind je handgemaakte kierpce (leren slippers) en de tafelkleden van kant.

Veel artikelen en gerechten van de bovenstaande websites zal je kunnen herkennen. Ondanks dat Poolse producten niet het aller populairst is onder de importproducten, is het wel leuk om het wat meer een kans te geven. Laten we dit koesteren dat we zo veel mooie spullen hebben door de migratiegeschiedenis van Nederland. Zeg nou eerlijk: een Turkse pizza is toch heerlijk!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
5 Tips voor het doen van goedkope Boodschappen