De 4 beste senioren apps van 2018

Kunt u zich nog de tijd herinneren dat u nog uw e-mail moest lezen op de computer op de zolderkamer? Inbellen op het internet, waar je na twee minuten geluk moest hebben dat er een e-mail werd geladen? Gelukkig is dit allang verleden tijd! Tegenwoordig pakt u heel eenvoudig uw tablet of smartphone erbij en kunt u altijd en overal uw e-mail lezen en bekijken. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook heel veel apps voor uw smartphone of tablet die speciaal zijn gemaakt voor de senioren doelgroep. Deze senioren apps zijn specifiek gericht op de oudere doelgroep en dus ook makkelijker in gebruik. Dit betekent echter niet dat ze daarmee ook saai zijn. Integendeel! In deze blog laten wij u zien wat op dit moment de 5 leukste senioren apps zijn van 2018! Nu langer thuis wonen in opmars is, ligt eenzaamheid op de loer. Maar deze apps helpen je dit te voorkomen.

Klup 

Houdt u van wandelen, koken, of kunst? Sluit dan aan bij een wandelklup, eetklup of kunstklup via de smartphone-app Klup! Deze app is specifiek gericht op het organiseren van leuke activiteiten voor 50-plussers. In de app leert u nieuwe mensen kennen, en kunt u deelnemen aan activiteiten die door de verschillende ‘klups’ worden georganiseerd. De app is makkelijk in gebruik, en biedt u nieuwe mogelijkheden om iets nieuws te proberen!

Beptab

Met de app van Beptab zit u nooit meer verlegen om een praatje. Deze app brengt u namelijk gelijk in contact met een andere gebruiker die ook graag met iemand een gesprek wilt voeren.  Het enige wat u hoeft te doen is de app te starten en op de knop te drukken. Hierna wordt er automatisch een gesprek met een willekeurig persoon gevoerd. Hierna kunt ook mensen waarmee u een prettig gesprek hebt gehad toevoegen aan uw lijst met contactpersonen. Op dit moment kunt u tegen betaling een account aanmaken op de website, straks is er ook een app beschikbaar die u kunt installeren. Dus zit u op uw traplift, voor het rustige ritje naar beneden, voer ondertussen ene geanimeerd gesprek met een nieuwe vriend!

Hulp in praktijk

Hulp nodig bij het schilderen? Of wilt u graag een keer de tuin aanpakken, maar kent u niemand in de buurt die u daarmee kunt helpen? Dan is de app van stichting Hulp in Praktijk de uitkomst. Deze stichting werkt met verschillende hulpvragen en zorgt ervoor dat vrijwilligers worden gekoppeld aan mensen die hulp nodig hebben of contact zoeken. In de app kunt u zien of er iemand in de buurt is die u kunt helpen met klusjes in huis of die een kopje koffie zou willen drinken. Zo leert u snel nieuwe mensen kennen én krijgt u help bij dingen waar u moeite mee heeft!

Fello

Waarbij de voorgaande apps vooral gericht waren op het verbreden van uw netwerk kunt u met de app van Fello heel makkelijk uw familie en vrienden meer betrekken in uw leven. Deze app is gemaakt om het contact tussen mantelzorgers, familieleden en de hulpbehoevende te verbeteren. In de app kunnen gebruikers een agenda zien, en ook is er een chat-functie waarbij personen elkaar berichten kunnen sturen. Zo kunnen er makkelijk afspraken worden gemaakt, en zorgt u ervoor dat er altijd hulp voor u klaar staat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Refurbished websites in Nederland