Hier moet je opletten bij het ophangen van een zonnescherm

De warme zonnige dagen komen er weer aan en dat betekent dat je ook weer te maken gaat krijgen met veel zon in je woning. Hierdoor wordt je woning al snel warm. Warmer dan je prettig zou vinden. De oplossing? Goede zonwering. Denk bijvoorbeeld aan een zonnescherm. Wil je zelf een zonnescherm ophangen? Wij vertellen jou in deze blog meer over het ophangen van een zonnescherm.

Een zonnescherm is een doek of systeem dat je voor het raam ophangt waardoor de zon niet langer in de woning kan komen. Klinkt simpel en dat is het natuurlijk ook. Het systeem wordt al jaren gebruikt en uiteraard komen er steeds nieuwere versies op de markt. Waar je het vroeger nog met de hand moest uitdraaien, wordt het vandaag de dag vooral elektrisch aangedreven. Je kan ook op zoek gaan naar een zonnescherm aanbieding dan betaal je niet de hoofdprijs voor het koel houden van je woning.

Heb je een mooi exemplaar gevonden? Dan kun je vaak het ophangen ook uitbesteden. Maar wij begrijpen ook als je dat niet wilt en het zelf wilt ophangen. Daarom de volgende punten waar je op kunt letten.

1.    Bepaal de juiste locatie

Een zonnescherm hang je op voor het raam. En dat doe je meestal direct tegen de muur aan. Uiteraard heb je verschillende soorten systemen. Waarbij sommige meer als een soort rolgordijn direct strak tegen het raam komen te hangen en andere meer als een soort tent naar voren steken. Het is daarom belangrijk dat je de juiste locatie bepaald. Denk dus aan een stabiel oppervlak. Ook is het goed om erop te letten dat je bij het uitrollen van het zonnescherm geen obstakels tegenkomt. Denk aan bomen, bosjes of andere muren.

2.    Check de draagkracht

Zowel je muur als het zonnescherm hebben een bepaalde draagkracht. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit wel de juiste moet zijn. Want als het zonnescherm te zwaar is voor de muur dan levert dit natuurlijk vervelende situaties op. Reden genoeg om dus goed de draagkracht te checken. Vaak heeft een zonnescherm een maximale draagkracht evenals je muur. Dit wordt op basis van het doek van het zonnescherm berekend.

Wil je jouw tuin ook klaarmaken voor de zomer? Lees dan ook even deze blog op onze website! 

3.    Gebruik een waterpas

Het is daarnaast ook heel belangrijk dat een zonnescherm waterpas hangt. Dus voordat je gaat boren en het zonnescherm gaat ophangen, check altijd over het zonnescherm waterpas hangt. Als een zonnescherm niet recht hangt kan er namelijk waterophoping ontstaan en dat maakt dat je nieuwe zonnescherm niet zo lang mee gaat als je zou willen. Stilstaan water is namelijk funest voor het doek van je zonnescherm.

Nog niet eerder gewerkt met een waterpas? Bekijk dan even deze video! 

Veiligheid en professioneel

Het is daarnaast ook belangrijk dat je altijd veilig werkt wanneer je een zonnescherm gaat ophangen. Dat doe je door het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. Laat je hierover goed informeren. Deze speciale pluggen en schroeven heb je nodig om allereerst een zwaar zonnescherm op te hangen. Maar er ook voor te zorgen dat ‘ie blijft hangen. Je kunt dus bij twijfel er ook altijd nog voor kiezen om een professional het zonnescherm op te laten hangen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Hoe herken je eigenlijk echte topkwaliteit bij schoenen?