Hoe je apps over moet zetten naar je SD-kaart

Je kan applicaties van je telefoon of tablet overzetten naar een SD-kaart met meer geheugen. Ideaal als je ruimte wil creëren op je smartphone. Het is ook nog eens simpel om te doen.

Een SD-kaart als intern geheugen gebruiken

Er zijn meerdere mogelijkheden om een SD-kaart te gebruiken voor meer ruimte. Sommige toestellen ondersteunen ook de mogelijkheid om een SD-kaart als interne opslag te gebruiken. Deze functie heet Adoptable Storage of Flex Storage.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd voor A1 klasse SD-kaarten. Daar bedoelen we App Performance Class 1 mee. Dat duidt op de juiste specificaties voor het ondersteuenen van Android-apps op de geheugenkaart. De SD-kaart kan zo dus als een intern geheugen fungeren. Om die functie te ondersteunen moet een geheugenkaart wel voldoende snel zijn om een er goed mee te kunnen werken. Apps vragen namelijk nogal veel van de capaciteit van de SD-kaart omdat applicaties meer snelheid nodig hebben voor het laden van de inhoud dan de statische inhoud van foto’s en filmpjes.

Zoek in je Smartphone of tablet naar ‘opslag’ als je deze functie wil gebruiken. Kies vervolgens de SD-kaart en ga naar ‘opslag instellingen’. Daarna kies je ‘formatteer als intern geheugen’ en sla je instellingen op. Volg de instructies om je apps en andere media te verplaatsen en je bent klaar.

Hoe verplaats je de apps?

In een paar simpele stappen heb je in een mum van tijd je apps verplaatst en heb je weer ruimte op je telefoon. Koop een micro SD-kaart en plaats deze in je telefoon. Niet iedere telefoon heeft een SD-ingang, dus let daar wel op.

Ga naar ‘instellingen’ op je telefoon en ga daarna naar ‘opslag’. In dit menu krijg je een handig overzicht te zien met hoeveel MB of GB elke app in beslag neemt. Druk op een van de apps die veel ruimte in beslag nemen en je komt automatisch het scherm van die app. Ga naar ‘opslag’  en daarna naar ‘gebruikte opslag’. Je kan dan drukken op ‘veranderen’ en vervolgens de optie ‘SD-kaart’ gebruiken. Je telefoon zal nu de instellingen opslaan en jij hebt meer ruimte!

Welke apps moet je verplaatsen?

De meeste apps die veel ruimte in beslag nemen zijn games of apps waarmee je offline programma’s kunt bekijken. Ook als je niet alle moeite wilt nemen om een SD-kaart te kopen en alles te verplaatsen, kan je apps zoals deze verwijderen als je ze niet vaak gebruikt. Ook kan het deleten en weer installeren ervoor zorgen dat opgeslagen geheugen wegvalt, maar het geeft geen zeeën van ruimte.

Meer tips?

Mocht je meer tips nodig hebben of willen lezen dan is er nog veel meer te ontdekken in de wereld van telefoons en tablets. Handige trucjes voor meer ruimte, leuke apps of handige features, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Vraag vandaag nog een laadpas aan en ervaar optimaal gemak