Kledingstomers – De Beste Kledingstomer van 2021

beste kledingstomer

Rimpelloze kleren verbeteren echt je uiterlijk op de best mogelijke manier die je maar voor kunt stellen. Of je nu probeert om iemand zijn aandacht te trekken of dat je van plan bent om een baan te scoren, gestreken en rimpelloze kleding is echt een must als je succes wilt boeken. De opties die voor je openliggen zijn om je kleding naar een wasserette of stomerij te sturen of om ze zelf te strijken. Gelukkig is er een derde optie die vaak over het hoofd wordt gezien: stomen. Er zijn verschillende soorten kledingstomers, maar ze functioneren over het algemeen allemaal op dezelfde manier. Het water wordt in een basis of reservoir geplaatst en verwarmd om stoom te produceren. De stoom komt vrij via een brede sproeier, deze zal ervoor zorgen dat de kleding weer glad wordt gemaakt. Meestal is druk of direct contact met de gerimpelde stoffen niet nodig, omdat de hoge warmte van de stoom de rimpels verwijdert. In dit artikel laten wij je alles zien over het kopen van een goede kledingstomer.

Top kledingstomers van dit moment

PurSteam PS-910 Heavy Duty Powerful Fabric Steamer

De PurSteam PS-910 Heavy Duty Powerful Fabric Steamer vervult twee taken met perfectie: Het verwijdert rimpels en maakt het stomen gemakkelijker. Het is Amazon’s nummer één bestseller. Dit apparaat komt met een geld-terug garantie en vijf jaar garantie, zodat je zeker weet dat het gemaakt is om lang mee te gaan. Hoewel het geen professioneel apparaat is, kan je met dit apparaat altijd weer jouw kleding helemaal vlak maken. Het is de ideale optie voor de huishoudens die veel kleding snel mooi willen krijgen. En dit voor een niet al te hoge prijs!

SteamOne S-Nomad Plus

Kreukels in je blouse net voordat je weg moet? Geen probleem met de SteamOne S-Nomad Plus. Deze stomer pak je er namelijk gemakkelijk bij én hij warmt ook nog eens op in 40 seconden. Zo verdwijnen die kreukels als sneeuw voor de zon. Met de bijgevoegde kledinghanger met zuignap kun je het kledingstuk makkelijk ergens ophangen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,14 liter, waarmee je ongeveer 4 tot 5 kledingstukken mee reinigt. Kledingstomers produceren stoom met een temperatuur rond de 100 graden celsius. De meeste bacteriën overleven deze temperatuur niet, waardoor je tijdens het stomen je kleding ook gelijk desinfecteert. Fijn als je kledingstuk niet in de wasmachine kan.

URPOWER Garment Steamer

De URPOWER Garment Steamer maakt stomen overal een snel en eenvoudig proces. Het lichte apparaat warmt op en levert stoom in slechts twee minuten, maar met een 130-millitertank levert het een constante stoom gedurende 7 tot 10 minuten. Dit verbeterde model heeft een nieuw ontwerp dat de stoom krachtiger en consistenter verdeelt. Hierdoor is het gemakkelijker om hardnekkige rimpels te verwijderen. Of je nu geen ruimte hebt voor een zware stoommachine of gewoon de voorkeur geeft aan een lichtere keuze. Deze handstoommachine kan rimpels verwijderen van nagenoeg alle soorten stoffen oppervlaktes.

Rowenta X-Cel Handheld Steamer

Rowenta’s X-Cel Handheld Steamer is een kleine kledingstomer die precies de juiste maat heeft voor iedereen die snel wat rimpels uit zijn pak moet halen. Het is geen grote kledingstomer, maar kleine klusjes kunnen super snel worden gedaan. De kledingstomer straalt 1500 Watt stoom uit gedurende 10 minuten en warmt op in ongeveer 40 tot 45 seconden. De roestvrijstalen kop heeft verschillende gaten voor een gelijkmatige verdeling van de stoom. Hij wordt geleverd met een stoffen borstel, een pluizenkussen en hulpstukken voor de stoomkap, zodat je elke stof kunt stomen zonder deze te vernielen.

OXA Portable Travel Steamer

Terwijl de kledingstomers vaak thuis worden gebruikt, is de OXA Portable Travel Steamer speciaal ontworpen met het oog op reizen. Het is draagbaar en lichtgewicht, met een gewicht van slechts 850 gram. Zelfs als je niet op zoek bent naar een kledingstomer voor op reis is dit een prima optie. Dit vanwege het lichte gewicht en het ergonomische ontwerp met een stevige grip. Hiermee kun je moeiteloos aan de slag gaan met het stomen van jouw kleding. Het kan rimpels verwijderen van alle soorten stoffen, waaronder organische stof, zijde, katoen, nylon mix, wol, linnen, polyester mix, borduurwerk en andere materialen.

J-2000 Jiffy Garment Steamer

Als je van plan bent om meer dan een of twee kledingstukken tegelijk te stomen is het handig om voor een luxer apparaat te kiezen. Dit is waar de J-2000 Jiffy Garment Steamer echt om de hoek komt kijken. De staande kledingstomer is voorzien van een kunststof afneembaar waterreservoir van 3/4 liter met een no-drip terugslagventiel dat stevig in de bodem van de kledingstomer past. De kledingstomer is ontworpen om goed bestand te zijn tegen een goede hoeveelheid gebruik, zodat hij thuis of voor licht commercieel gebruik kan worden gebruikt. Het heeft een hoge impact polymeer buitenste behuizing die een extra laag van duurzaamheid biedt. Door de wielen kan je hem overal waar je wilt heen rijden.

Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Kledingstomer – Zwart

Dat een kledingstomer niet altijd groot hoeft te zijn, dat bewijst de Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Kledingstomer – Zwart. Dit handige apparaat weegt maar 0,7 kilo en is daardoor makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op (zaken)reis gaat. Je kunt deze kledingstomer zowel horizontaal als verticaal gebruiken en is veilig op elk strijkbaar kledingstuk. Hoewel je niet heel veel kledingstukken er mee kan behandelen, werkt het dus wel prettig op bijvoorbeeld reis of een vakantie. Of als je snel een item wilt gladstrijken net voordat je de deur uit moet. Het is dus geen 1 op 1 vervanger voor een strijkbout maar wel een mooie snelle oplossing.

Kledingstomer keuzegids: lees dit voordat je een kledingstomer koopt

Mensen die thuis over een kledingstomer willen beschikken doen er verstandig aan om altijd even goed onderzoek te doen. Je wilt namelijk wel voorzien zijn van een kledingstomer die voor een lange tijd gebruikt kan worden bij jou in huis. Hieronder zijn de belangrijkste zaken onder elkaar te vinden:

  • Prestaties van de kledingstomer: De beste steamers warmen snel op, hoewel een groter waterreservoir langer kan duren om op te warmen. Hoe groter het waterreservoir, hoe meer stoomtijd je krijgt tussen het vullen door. Staande kleding-steamers leveren bijna altijd de grootste waterreservoirs, en dus de langste ononderbroken stoomtijd. Buiten de watercapaciteit zullen de beste kledingstomer geen water op je kleding spuwen, maar zullen ze eerder gelijkmatige stoom produceren.
  • Gebruiksgemak: Als je alleen ma ar kleren stoomt die gemakkelijk aan een kleerhanger kunnen hangen kun je vaak kiezen voor een kledingstomer zonder draad. Andere stoffen, zoals gordijnen die moeilijker te bereiken zijn, kun je stomen met een kledingstomer met een huis. Sommige steamers hebben hulpstukken die het makkelijker maken om moeilijk bereikbare stoffen of onhandig gevormde kleding te stomen. Dit kan altijd van pas komen bij het stomen. Gebruiksgemak is niet voor niets een van de belangrijkste factoren om op te letten.
  • Gemakkelijk te reinigen: Verwijderbare tanks hebben de voorkeur omdat ze gemakkelijker te vullen en te reinigen zijn. Als de basis van de kledingreiniger niet afneembaar is, zorg er dan voor dat het product wordt geleverd met duidelijke reinigingsinstructies. Een verkeerde reiniging kan de kledingstomer maar al te gemakkelijk beschadigen. Ga dus altijd op zoek naar een kledingstomer die gemakkelijk schoon gemaakt kan worden. Je zal ons hier echt voor bedanken, het maakt je namelijk echt een stuk makkelijker.

Welke conclusie kunnen we trekken als we een kledingstomer vergelijken met een strijkijzer?

We kennen allemaal wel iemand die een strijkijzer in huis heeft en hem nooit of de nimmer gebruikt. We kennen ook wel iemand die een strijkijzer in huis heeft en zélfs de schoonmaakdoekjes strijkt. En dan heb je nog een heel grote groep mensen die er een beetje tussen in hangen. Waar jij binnen dit perspectief zit, maakt niet precies uit. Want je kunt ook leven met een strijkijzer én een kledingstomer in huis. Maar we vonden het toch even leuk om voor jou de vergelijking en de verschillen van deze twee gladmakers op te sommen.

De geschiedenis van het strijkijzer vs. kledingstomer

Waarbij een strijkijzer al heel wat jaren oud is. Namelijk in de latere middeleeuwen werden er al strijkbouten gemaakt van aarde werk. En in de 15de eeuw kwamen de eerste ijzeren en koperen strijkbouten op de markt. Rond 1850 wordt de strijkbout ontworpen zoals we hem nu het meest nog kennen. Namelijk een strijkijzer met een ingebouwde gasbrander. Via een slangetje werd dan aan de achterkant brandstof uit een gasfles gehaald waardoor het apparaat heet werd. Eind 19de eeuwen kwamen de eerste elektrische strijkijzers op de markt. Maar was dus een relatief recentere ontwikkeling is, is het strijkijzer met een stoomfunctie.

En dat brengt ons dus bij de geschiedenis van een kledingstomer. Als we dat al een geschiedenis kunnen noemen. Al heel wat jaren weten ze wel dat stoom werkt bij het gladstrijken van bijvoorbeeld kleding. Er werden naar waarschijnlijkheid al wel kleden en kledingstukken opgehangen op plekken waar veel vocht was, zoals een badhuis. Maar dit is nooit precies bewezen. We kunnen daarmee zeggen dat het strijkijzer al heel wat jaren ons beste vriend is op het gebied van het mooi maken van onze kleding. En de kledingstomer pas sinds kort een maatje in het huishouden is. Maar de vooruitgang van de technologie heeft daar natuurlijk ook een grote bijdragen aan geleverd. Eerlijk is eerlijk.

Werking van een kledingstomer vs. strijkijzer

Als we verder kijken naar de werking van de apparaten dan kunnen we een aantal mooie overeenkomsten zien. Het draait op elektriciteit en ze hebben allebei hetzelfde doel. Bij een strijkijzer zal je ook nog een plank nodig hebben. Een strijkplank is namelijk nodig om druk uit te oefenen op een kledingstuk dat je kreukelvrij wilt hebben. Een strijkbout is dan dus misschien wel een kleiner apparaat, het verliest van formule als je ook nog een strijkplank kwijt moet in huis. De combinatie van een strijkplank en een strijkbout zorgt er wél voor dat je de meeste kreukels uit een kledingstuk kunt krijgen.

Over het algemeen is een kledingstomer een groter apparaat dan een strijkbout. Maar er zijn ook handige handkledingstomers op de markt te vinden. Net zoals bij een strijkbout moet je er water in doen om hem te laten werken. Een kledingstomer zonder water werkt niet, terwijl een strijkbout ook zijn werk zonder water kan verrichten. Wellicht wat minder goed, maar het werkt wel. Voor een kledingstomer is water het belangrijkste onderdeel. Door dat het water wordt verwarmd ontstaat er stoom. Voor een kledingstomer heb je wat minder ruimte nodig. Je hoeft dus niet meer langs de stomerij om bijvoorbeeld een pak weg te brengen. En je kunt het vaak ook makkelijker meenemen als je bijvoorbeeld op zakenreis gaat.

Wil je meerdere items gladstrijken? Dan vergt een stoommachine wel wat meer werkt. Zo moet je namelijk ook regelmatig het water bijvullen. Hierdoor kun je beter een stoommachine in combinatie met een strijkbout gebruiken. Zodat je op allessoorten kledingproblematiek bent opgewassen.

Conclusie?

  • Een strijkbout en plank zijn wat groter om neer te zetten in je waskamer, maar voor het kleinere en meer precies strijkwerk is het wel ideaal.
  • Heb je een last minute item dat je wilt strijken? Dan is een stoomapparaat een snelle oplossing.
  • Het strijkijzer en een stoomapparaat vullen elkaar perfect aan als je elke strijkklus wilt klaren. Strijkijzer is perfect voor het gladstrijken, net zoals een stoomapparaat. Een stoomapparaat maakt je kleding ook direct nog wat meer fris.
  • Een kledingstomer is dus geen 1 op 1 vervanger voor een strijkijzer. Maar wel een onmisbare toevoeging!
  • Zet dus niet direct je strijkbout buiten de deur of op de eerste de best jaarmarkt te koop. Maar investeer in een goed stoommachine. Dit gouden duo is perfect voor al jouw strijkklussen.

Tip!

En dan nog een laatste tip! Gebruik een stoomapparaat nooit op je kleding terwijl je ze nog draagt. Net zoals bij een strijkbout is stoom heet, ook al lijkt het niet direct zo. Je wilt misschien snel even iets gladstrijken, maar daardoor kun je jezelf pijn doen. Het kan namelijk voor vervelende brandwonden zorgen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Starten met e-commerce: hier moet je aandenken