Online shoppen voor ondernemers: fluitje van een cent!   

We winkelen ontzettend veel online tegenwoordig, dat is niets nieuws. In 2017 gaven we in Nederland met zijn allen zo’n 22,5 miljard euro online uit aan producten en diensten. Bij deze ontwikkeling zijn ondernemers natuurlijk geen uitzondering. Relatiegeschenken zijn een van de grootste uitgaven van ondernemers, die ook voornamelijk online plaatsvinden. En dat is best logisch. Relatiegeschenken zijn effectief, terwijl de inspanning en kosten relatief laag zijn. Hoe zorg je ervoor dat uitgaven zoals deze zo min mogelijk inspanning en uitzoekwerk kosten? Nou, onder meer door te weten in welke categorie je moet zoeken. We hebben de meest relevante voor je uitgelicht!

 

Ga voor zakelijk

In veel branches ga je op een zakelijke manier met je relaties om. Klanten, leveranciers of andere relaties wil je bij je houden. En hoe kan dat beter dan met een cadeautje? Ook op een beurs of open dag moet je natuurlijk iets leuks te bieden hebben. Een aandenken, zodat je relatie elke keer weer aan jouw bedrijf terugdenkt. Een goed voorbeeld van een praktisch en zakelijk relatiegeschenk is waterflesjes bedrukken. Evenementen met bijvoorbeeld invloedrijke personen die regelmatig voor groepen spreken zijn een voorbeeld van een gebeurtenis waarbij waterflesjes ontzettend relevant zijn. Maar ook in de branche van sport of reizen komen deze flesjes uitstekend van pas. Ook paraplu’s doen het goed in de zakelijke branche. Die zijn bovendien uitstekend geschikt in Nederland, met haar onvoorspelbare weer. Klein maar fijn? Pennen bedrukken is effectiever dan je denkt en kan ontzettend origineel zijn!

 

Gooi je gevoel voor humor in de strijd

Pennen zijn zakelijk in te zetten, maar ook op een andere manier. Het is maar net hoe je het vormgeeft en wat je erop zet. Pennen, en nog tal van andere relatiegeschenken, kunnen ook als humoristisch geschenk worden ingezet. Met humor blijf je hangen en verlaag je de drempel voor je relaties om jou te benaderen. Of misschien wil je wel inspelen op 1 april, door een kleinigheidje weg te geven. Pennen zijn er in allerlei grappige vormen, zoals een lipstick of met een grappig poppetje erop. Ook anti stress balletjes zijn te customizen in allerlei passende vormen, passend bij je bedrijf of met een woordgrap. Een sneeuwpop, een hamer of een koe. Of wat dacht je van een vliegtuigje, bijvoorbeeld met de tekst: je ziet ze vliegen!

 

Summer is here!

Op dit moment wordt het weer mooi weer; de zon laat zich vaker zien en de dagen worden langer. Heerlijk! Waarom spring je hier niet op in? Mensen worden vrolijker, de goodwill wordt groter en een kleinigheidje kan ze dan nét dat laatste zetje geven om iets bij je te kopen of iets anders voor je te doen. Bovendien is alleen een bruikbaar geschenk écht effectief. Wat heeft iemand in de zomer aan een fleecedeken? Zonnebrillen of strandballen zijn voorbeelden van perfect passende, opvallende geschenken. Zelfs zonnebrand kun je van je eigen logo of een boodschap voorzien en weggeven. Voor pool party’s heb je bovendien grappige opblaasartikelen, zoals een flamingo of een eenhoorn. Let the sun shine!

 

Sponsor een team

Hou je van sport en wil je sportiviteit stimuleren? Of misschien wel creativiteit? Een team of stichting sponsoren is ook een manier van jezelf laten zien met relatiegeschenken! Wil je een sportteam een warm hart toedragen? Sportkleding bedrukken kan ontzettend eenvoudig en snel en bovendien is het nog altijd een gigantisch effectieve manier van reclame maken. Hetzelfde geldt voor bidons en kratten bedrukken. Bijna alles gaat online, maar ook offline liggen nog altijd een hoop kansen voor het oprapen. Sponsoring is een typisch voorbeeld van een win-win situatie; je maakt een team ontzettend blij én het gehele publiek komt in aanraking met je merk. Grijp die kansen, ook offline!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Tampered fit: wat is het verschil met Slim Fit Jeans