De 4 beste Cardano tokens in 2022

Cardano werd in 2017 opgericht door Charles Hoskinson, een mede-oprichter van Ethereum. Cardano is een publieke proof-of-stake blockchain en de eerste die is gebaseerd op peer-reviewed onderzoek en ontwikkeld door middel van een evidence-based methodologie. Met de lancering van de Alonzo hard-fork in september 2021, ondersteunt Cardano nu ook smart contracts op zijn blockchain. Hierdoor zijn er in een korte tijd al heel wat nieuwe projectne en tokens gelanceerd. Dus laten we eens kijken naar de 4 beste tokens en projecten op de Cardano blockchain.

Ardana

Ardana is het eerste alles-in-een stablecoin ecosysteem gebouwd op Cardano. Ardana biedt een on-chain asset-backed stablecoin, bekend als dUSD, die ADA coin gebruikt als onderpand en fungeert als basis van het ecosysteem. Ardana zal ook een gedecentraliseerde stable-asset DEX (Decentralised Exchange) lanceren. Ardanaswap wil zeer liquide zijn en swaps met minimale kosten mogelijk maken, terwijl liquiditeitsverschaffers kansen krijgen op rendement met laag risico. DANA is de native token van het Ardana netwerk. DANA-houders kunnen stemmen over bestuursbeslissingen binnen het netwerk. De token werd gelanceerd in november 2021.

SundaeSwap

SundaeSwap is een DEX (Decentralised Exchange) die speciaal is ontworpen op de Cardano blockchain. Het platform is gestart in januari 2022 en stelt gebruikers in staat om te ruilen, te staken, uitlenen en zelf lenen. SundaeSwap is misschien wel het meest geanticipeerde project dat op Cardano is gelanceerd. Het heeft zijn eigen utility token genaamd SUNDAE die van plan is om houders stemrecht te geven via een DAO (Decentralised Autonomous Organisation), verlaagde handelskosten en een winstdelingsmechanisme. SUNDAE tokens kunnen worden geclaimd, gedistribueerd via een innovatief financieringsmechanisme genaamd een reverse ISO (Initial Stakepool Offering).

Empowa

Empowa is op een missie om een gedecentraliseerd financieringsplatform voor betaalbare huisvesting in Afrika te bouwen. Het platform wil DeFi koppelen aan onroerend goed op de jonge maar snel groeiende Afrikaanse markt.  Door gedecentraliseerde financieringsmodellen mogelijk te maken, wil Empowa huizenbezit betaalbaarder maken, terwijl ze ook op een milieuvriendelijke manier worden gebouwd. Het team achter het project heeft ervaring in het implementeren van creatieve Afrikaanse vastgoedontwikkelingen. Empowa heeft een eigen nuts token genaamd $EMP. $EMP is ontworpen als een gemeenschappelijke eenheid van waarde in het ecosysteem en kan worden gebruikt om ‘impactkaarten’ te kopen die naar de financiering van huisvestingsprojecten in de regio gaan.

Meld Labs

Meld is een leenprotocol gebouwd op de Cardano blockchain dat gebruikers toegang geeft tot DeFi diensten zoals lenen, uitlenen en het verstrekken van liquiditeit. Gebruikers kunnen hun crypto-activa storten en lenen in fiatvaluta. Fiat-leningen, tot 50% van de waarde van het gestelde onderpand, zijn beschikbaar in populaire crypto-activa zoals BTC, ETH, ADA en BNB. Gebruikers kunnen hun fiatlening rechtstreeks op hun bankrekening ontvangen of via de MELD Debit Card. Kapitaal en rente moeten maandelijks worden terugbetaald.

Onder de indruk van de mogelijkheden van de Cardano blockchain? Als je wilt beginnen met handelen om in deze projecten te kunnen investeren moet je eerst ADA kopen. Gelukkig wordt Cardano ondersteund door de meeste cryptobeurzen en platformen zoals Coinbase, Anycoin Direct, Binance enzovoort.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
De leukste verjaardagscadeaus voor kleine jongens