Zo maak je een hippe tienerkamer voor meiden en jongens

Ineens is het zover: je hebt een tiener in huis. En die vindt alles wat vorige week nog leuk was, nu kinderachtig. Tijd dus om de kamer onder handen te nemen en er een echte tienerkamer van te maken. Met deze tips zorg jij ervoor dat het een hippe kamer wordt.

Een echte meidenkamer

Heb je een echte meid in huis? Dan is ze nu vast op de leeftijd dat ze een gezellige meidenkamer wil. Weg met de paardenposters en barbies, die mogen vervangen worden door een inrichting waar jonge meiden zich fijn bij voelen. De meidenkamer moet de plek zijn waar ze zich prettig voelt en waar ze met vriendinnen urenlang kan tutten en Tiktoks maken. Een rustige basis, bijvoorbeeld wit met een lichte vloer, zorgt voor een prettige sfeer. Laat haar een kleur kiezen waarin bijvoorbeeld één muur geschilderd kan worden, of kies samen een mooi behang uit.

Qua meubels mag er ook wat veranderd worden. Een nieuw bed, een bureautje mag niet ontbreken en als je de ruimte hebt maakt een kaptafel de meidenkamer wel echt helemaal af. Houdt het verder rustig door in dezelfde kleur een 1 persoons dekbedovertrek uit te kiezen, overtrekken met kinderlijke prints mogen de deur uit (of naar een jonger zusje). 

Een stoere jongenskamer

Waar tienermeiden het kinderlijke van zich afschudden, vinden jongens in die leeftijd vaak nog dezelfde dingen leuk als eerder. Dat betekent alleen niet dat je ze dan nog maar gewoon in een kinderkamer moet laten slapen en spelen. Ook voor de jongens is een nieuw bed en een bureau onmisbaar, al was het maar omdat ze wel steeds groter worden en het kinderbed snel ontgroeien.

Een tienerkamer voor jongens kan nog prima in een thema worden aangekleed. Houdt jouw zoon van dino’s, astronauten of waant hij zich de volgende Freek Vonk? Een kamer in een thema kan kinderachtig lijken, maar kan ook heel stoer worden aangepakt. Vooral wanneer je de basis rustig en neutraal houdt en het thema vooral met accessoires doorvoert, kun je dit vrij gemakkelijk aanpassen wanneer hij er ineens klaar mee blijkt te zijn.

Waar meiden graag samen tutten, worden de meeste jongens blij van gamen. Wanneer je de ruimte hebt, kun je ze dus waarschijnlijk niet gelukkiger maken dan met een heuse gamehoek!

Klaar voor een puber?

Voor zowel jongens als meiden geldt dat de stap van tiener naar puber in no time gezet kan worden. En dan kunnen ze maar zo alles wat ze zo leuk vonden, nu vooral heel stom vinden. Door te kiezen voor een rustige en neutrale basis en idem meubels, kun je de tienerkamer na een paar jaar eenvoudig omtoveren tot een echte puberkamer. Een muurtje heb je zo overgeschilderd of van een nieuw behangetje voorzien, en accessoires zijn gemakkelijk weg te doen of te vervangen. De ultieme tip voor een echte hippe tienerkamer is dan ook om alvast rekening te houden met het feit dat je kind deze fase waarschijnlijk ook weer snel ontgroeit, en dat je dan vast geen zin hebt in weer een verbouwing.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Beste Poolse winkels in Nederland