Tips voor katten accessoires en hun eigen hoekje

Als je voor het eerst een kat in huis hebt, dan komen hier een heleboel meer zaken bij kijken dan je wellicht in eerste instantie had verwacht. Je weet natuurlijk wel dat je katten moet voeden en dat ze veel geknuffeld moeten worden en water moeten krijgen, maar wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij alle vaccinaties die ze nodig hebben, alle verzorgingsmaatregelen en de kattenbak – daar heeft niet iedereen kaas van gegeten. Daarom geven we je in dit artikel tips. Want; waar moet je eigenlijk over nadenken wanneer je accessoires voor katten aanschaft?

Kattenbak

Misschien een minder leuke kant van het hebben van katten, maar geen onbelangrijke: katten moeten hun behoeftes kunnen doen. Dat kunnen ze buiten doen, maar wanneer jij je katten uit veiligheidsoverwegingen liever binnen houdt, dan zal je op zoek moeten naar een oplossing om de katten veilig hun behoefte te kunnen laten doen. Dat kun je doen door een kwalitatief goede kattenbak aan te schaffen. Met het liefst zo min mogelijk stank en moeite voor jou. Als het even kan, sta je natuurlijk liever niet twee keer per dag naast de kattenbak om deze te legen.

Halsband

Mocht jouw kleine vriend ineens ontsnappen, dan is het wel zo fijn als deze zo snel mogelijk weer teruggevonden kan worden. Je kunt je katten een halsband omdoen om aan de buitenwereld te laten zien dat dit in ieder geval geen zwerfkatten zijn. Daarnaast kun je aan deze halsband ook een klein kokertje vastmaken waar je bijvoorbeeld je eigen nummer in opbergt. Tot slot zou je de katten ook kunnen chippen. Wanneer de kat dan wordt gevonden door iemand (of bijvoorbeeld de dierenbescherming) dan nemen zij contact op met jou en kun je je kleine beestje weer gemakkelijk terugvinden.

Krabpaal

Katten willen hun nageltjes regelmatig kunnen gebruiken. Als je dat toelaat op jezelf heb je gegarandeerd binnen mum van tijd gaatjes in je kleding, of een ladder in je panty. Om dit te voorkomen kun je een krabpaal bestellen om in de woonkamer neer te zetten. Hierdoor kunnen katten hun nagels hierop botvieren en is dit niet alleen fijn voor henzelf dat ze dit kunnen doen, maar worden hun nagels hierdoor ook een beetje gevijld. Daardoor zijn ze minder scherp en doet het ook minder pijn als jouw kleine viervoeter ineens speels uithaalt.

Speeltjes

Jonge katten zijn nog ontzettend speels en wanneer je hier geen of te weinig gehoor aan geeft, is de kans groot dat ze met jou of met kleine mensen willen spelen. Wat voor hen spelen is, zullen wij misschien eerder zien als aanvallen. Daarom moet je niet verbaasd opkijken als ze uit frustratie ineens in je benen bijten of hun nagels in je huid zetten. Om hun energie ook op andere manieren in te zetten, zou je speeltjes voor je katten kunnen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een kunststoffen tak waar een lang elastiek aanhangt met onderaan een kleine pluim. De kat zal dit zien als prooi en er alles aan doen om deze te kunnen veroveren. Na het spelen zal je beestje al veel meer uitgeput zijnen minder de behoefte hebben om mensen aan te vallen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
De ultieme combinatie voor de bouw: veiligheidssneakers S3 en werksokken voor heren