Werken vanuit huis: 3 redenen om je internetabonnement eens onder de loep te nemen

Inmiddels werken de meeste van ons de hele week thuis om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Misschien heb je wel een nieuw thuiskantoor gemaakt, een nieuwe bureaustoel aangeschaft of een nieuwe computer gekocht om het thuiswerken zo comfortabel mogelijk te maken. Maar hoe zit het met je internetabonnement in je thuiskantoor? Hier zijn 3 redenen waarom je je internetabonnement eens onder de loep moet nemen.

Waarom onder de loep?

Een verhuizing is vaak voor veel mensen een reden om hun tv- en internetabonnement eens onder de loep te nemen. Soms is het noodzakelijk om over te stappen, omdat je misschien verhuist naar een woning waar geen glasvezel ligt, terwijl je een abonnement met glasvezel had. Maar wist je dat het ook verstandig is om je internetabonnement onder de loep te nemen als je niet gaat verhuizen? Check eens in de zoveel tijd of het huidige abonnement nog wel bij je wensen past en of je niet te veel betaalt. Heb je al 25 jaar hetzelfde internetpakket? Dan wordt het hoog tijd om dit eens aan te passen. Ga online je internet abonnement vergelijken en zie wat bij jou past! De laatste jaren is er namelijk behoorlijk wat veranderd op het gebied van internet. In veel gevallen zijn de snelheden omhooggegaan, is de randapparatuur veranderd en de techniek verbeterd. Daarom is het handig om bijvoorbeeld je oude router te vervangen. Zodra er een nieuwe staat, is het internet een stuk sneller. Wil jij weten wat goed bij je past? Dan kan je kijken op providervergelijken.nl. Hieronder zetten wij 3 redenen waarom het hoog tijd wordt om over te stappen naar een nieuw internetabonnement.

Welk netwerk?

Weet jij welke aansluitingen je in jouw huis hebt liggen? Veel mensen gebruiken al jaren hetzelfde. Dit terwijl er bijvoorbeeld ook een gloednieuwe glasvezel ligt. Er werd altijd gedacht dat glasvezel erg duur is. Maar tegenwoordig zijn glasvezelpakketten veel beter geprijsd, terwijl de verbinding stabieler is en sneller. Bij glasvezelinternet zijn de down- en uploadsnelheden gelijk. Glasvezel wordt ook wel de meest toekomstbestendige internetaansluiting genoemd. Steeds meer apparaten in huis sluiten namelijk op dit netwerk aan. Denk hierbij aan een slimme thermostaat, slimme oven of koelkast of een beveiligingssysteem.

Zo snel en veel mogelijk?

Nu iedereen veel thuis werkt vanwege de coronapandemie is het hebben van een snelle internetverbinding cruciaal. Ben je midden in een belangrijke vergadering en valt de verbinding weg? Dat is erg balen natuurlijk. Voor bellen, skypen en bestanden streamen heb je een goede internetverbinding nodig. Het is natuurlijk logisch dat hoe sneller het internet, hoe duurder het abonnement. Maar laat je niet meteen afschrikken. Vergelijk de verschillende opties met elkaar.

Zo goedkoop mogelijk?

Ben je erachter gekomen dat er inderdaad wel wat mag veranderen bij de vaste aansluitingen die je nu hebt in huis? En ben je prijsbewust? Kijk dan eerst naar wat voor soort pakket je wilt hebben. Je kunt kiezen voor elke denkbare samenstelling, zoals  internet met of zonder televisie en/of bellen. Heb je een vaste telefoonaansluiting en staan er gesprekskosten op? Misschien kan het wel uit om er een extra bundel voor vrij bellen bij te nemen. Daarnaast belonen providers nieuwe klanten meer dan loyale klanten. Nieuwe klanten krijgen allerlei voordelen. Vaak ben je ook goedkoper uit bij een andere nieuwe provider, omdat daar bijvoorbeeld wel een bundel beschikbaar is die past bij jouw wensen en verbruik.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Refurbished websites in Nederland