Alle trendy woningstijlen op een rijtje gezet

Tijdens de pandemie hebben we allen gemerkt hoe belangrijk het is om je thuis prettig te voelen. Het werd immers niet alleen onze slaap- en woonplek, maar ook onze werkplek. En de gehele werkdag naar een witte muur kijken is ook zo saai. Niet alleen tijdens de pandemie, maar ook na de corona crisis is het aantal uren dat we thuiswerken verdubbeld. Heb jij ook voor het eerst kritisch gekeken naar je eigen woning en interieur? Doordat we tijdens de pandemie ook ons geld niet uitgaven aan uitjes en diners, kwam er opeens geld beschikbaar om je interieur op te frissen. Maar dan is er altijd de confronterende en lastige vraag: welke interieurstijl past nou het best bij jou? Een woningstijl zegt namelijk veel over jou als persoon, maar soms is het moeilijk om hier een keuze in te maken. Om het jou gemakkelijker te maken, hebben wij op een rijtje gezet welke woningstijlen op dit moment populair zijn. Lees dus snel verder.

Minimalistisch 

Zie jij je eigen woonkamer het liefst zo simpel en strak mogelijk? Waarschijnlijk verklapt de naam het al van een minimalistische interieur stijl,  maar hierbij is ‘less is more’ het uitgangspunt. Begin hierbij met het vaststellen van een kleurenpalet met slechts een paar kleuren en tinten. Je kunt makkelijk inspelen op deze interieur stijl door strakke en minimalistische meubels. Een zwarte, stijlvolle boekenkast van bijvoorbeeld Gigameubel.nl geeft een moderne uitstraling. Het idee achter een minimalistische interieurstijl is namelijk dat functionaliteit belangrijker is dan decoratie. Strakke lijnen en meubels die voor zichzelf spreken is een must.

Luxe met velvet

Houd jij meer van een luxe uitstraling? Dan mag meubilair van velvet niet ontbreken in jouw interieur. De stof geeft op zichzelf al een luxueuze uitstraling. Dit komt omdat kleding en meubilair van fluweel vanuit vroeger ontzettend kostbaar was. Tegenwoordig kunnen we de stof goedkoper produceren waardoor fluweel een stuk toegankelijk is geworden. Desondanks heeft velvet nog steeds de luxe look & feel. Je kunt ook je interieur stijlen met fluwelen sierkussens voor een luxe uitstraling.

Industrieel

Houd je niet per se van een luxueuze uitstraling, maar word je meer enthousiast van een rauwe uitstraling? Dan is een industriële woonstijl wellicht iets voor jou. Deze woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van bakstenen en stalen elementen. Alles wat een industriële uitstraling geeft, zoals beton of zichtbare buizen, is een leuke toevoeging. Bovendien kan een stoere, zwarte boekenkast gecombineerd met hout ook niet ontbreken bij een industriële woonstijl. 

Bohemian

Houd je niet van het simplistische, maar ben je meer fan van het combineren van kleuren en patronen? Het hippie-tijdperk is terug van weggeweest. Het oriëntaalse karakter met veel planten is niet altijd ‘binnen de lijntjes’. Je kunt je interieur een warme uitstraling geven door wereldse decoratie en natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld bamboe en rotan. Je kunt hiervoor eventueel ook leuke tweedehands meubels scoren in een vintage winkel. Vind je het niet erg om lang te zoeken naar een vondst in een kringloop winkel? Dan is het zeker aan te raden om hier eens te kijken. Bovendien is het duurzaam en verantwoord om tweedehands spullen te hergebruiken.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Wat is Mexicaans tafelzeil en waar koop je het?