Dit zijn de drie landen met statistisch de beste voetbalclubs

In ieder land heb je vaak een goede voetbalploeg. In Nederland is het al jaren niet echt spannend meer met Ajax die jaarlijks de schaal wint. In veel anderen landen is dit ook het geval denk aan Frankrijk en Duitsland. Maar dit is eigenlijk niet per direct goed voor het land zelf. Op basis van een gemiddelde score van ploegen uit een land die internationaal spelen wordt namelijk de ranglijst berekend. Dit heet de UEFA Coëfficiënten ranglijst. Aan de hand van deze lijst hebben wij de 3 landen met de beste voetbalploegen op een rij gezet, dit zijn landen waarvoor jij een Voetbaltravel.nl zou willen boeken.

1.    Engeland

Het is niet gek dan Engeland boven aan in deze lijst eindigt. Dit heeft alles te maken met de afgelopen jaren. Zo zijn ploegen als Chelsea en Manchester City, maar ook Liverpool jaarlijks weer aanwezig op het grootste voetbaltoernooi ter wereld.

Wanneer we kijken naar de gemiddeld de best presterende ploegen allertijden. Zien we toch Liverpool en Arsenal boven aan staan. Misschien zal het je een beetje verbazen, maar op de nummer drie komt Everton FC. Deze ploeg was vooral jaren geleden enorm goed, en is in de tussentijd afgegleden tot een degelijke middenmootclub. Hierna zien we Manchester United en Aston Villa gevolgd door de miljoenen ploeg die het nu is geworden: Manchester City. Een goede reden om eens echte sterren te zien en op voetbalreis naar Manchester City te gaan.

2.    Spanje

Niet geheel verbazingwekkend dat op de nummer twee in deze lijst Spanje staat. Met drie ploegen die jaarlijks strijden om de titel en bijna ieder jaar wel één van deze ploegen in de halve finale of finale van de Champions League blijven ze toch maar mooi aan de top. Er gaat in Spanje dan ook enorm veel geld om in het voetbal.

De beste ploeg van Spanje als het gaat om de statistieken is het Real Madrid. Deze ploeg wordt gevolgd door Barcelona en hierna komt Atletico Madrid. Waar je in Engeland kan genieten van een hard potje voetbal is dat in Spanje wel anders. Hier draait het tactische spel overuren en dat zie je terug op het veld. In het land van onze Johan Cruijff.

3.    Italië

Vooral door een club als Juventus staat Italië nog steeds zo hoog in de ranking. De andere ploegen zijn flink afgedaald in de lijst. Dit komt mede door een gokschandaal jaren geleden waarvan veel grote ploegen de dupe waren. Zo werd er op grote schaal gewed op wedstrijden en moesten clubs dat bekopen met hoge boetes en enorm veel punten in mindering.

Maar in Italië leven ze voor het voetbal. Je zal dan ook altijd zien dat ploegen als: AC Milan, Inter Milan, Juventus en Lazio Roma enorm goed worden bezocht. Dit zijn clubs met een fanatieke supportersschare die zich niet klein laat krijgen. Maar toch hijgt een land als Duitsland ze in de nek om een felbegeerde plek op de derde rij als het gaat om de punten. Zal er dan binnenkort toch de eerste val zijn op de Coëfficiënten ranglijst?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Dit zijn de populairste scooters van 2020