Een korte geschiedenis van het merk Samsung

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Samsung naast Apple het meest gekozen merk op het gebied van telefoons. Niet voor niets dat veel mensen kiezen voor de Samsung S23 Ultra zakelijk. Over de jaren heen is het Samsung dan ook gelukt om uit te groeien tot de beste aanbieder van Android telefoons. Wat veel mensen alleen niet weten is wat voor weg het team van Samsung heeft afgelegd. Door inzicht te krijgen in de geschiedenis van Samsung is het mogelijk om een heel ander beeld te krijgen bij het merk. Lees snel verder om op reis door de tijd te gaan en meer te leren over de historie van dit bijzondere merk!

Het ontstaan van het merk

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Hoe is Samsung ontstaan vraag je je af? In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat Samsung is begonnen met telefoons. Ze hebben zich in de jaren 70 namelijk als eerste gericht op de halfgeleidermarkt. Hierdoor kon het bedrijf profiteren van de groeiende vraag naar elektronische componenten en werd het al snel een van de grootste halfgeleiderproducenten ter wereld. Dit was een belangrijk keerpunt voor Samsung. Zoals je wel kunt begrijpen was dit namelijk het begin van het toekomstige succes van het bedrijf.

Toetreding tot de grote jongens

Tegen de jaren 80 was Samsung een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld geworden. Het bedrijf had zich uitgebreid tot een groot aantal sectoren, waaronder huishoudelijke apparaten, telefoons en computers. Het succes van het bedrijf was grotendeels te danken aan zijn focus op innovatie. Hierdoor kon Samsung al zijn concurrenten achter zich laten en echt uitgroeien tot een enorme speler op de markt. In de jaren 90 werd het bedrijf nog groter. In deze periode richtte het bedrijf zich steeds meer op het opbouwen van een betrouwbare reputatie, iets wat ze zeker is gelukt.

Van 2000 tot nu

In het begin van de jaren 2000 had Samsung het enigszins lastig om hun klanten naar zich toe te trekken door alle nieuwe bedrijven zoals Google en Huawei die in die tijd opkwamen. Het bedrijf bleef echter investeren in onderzoek en ontwikkeling en slaagde er uiteindelijk in zijn positie als marktleider te heroveren. In die periode investeerde Samsung ook aanzienlijk in de smartphonemarkt. Op dit moment is het naast Apple het grootste merk van telefoons, in het bijzonder op de markt van de Android telefoons.

Dé keuze voor iedereen

Het mag duidelijk zijn dat je met Samsung zeker weet dat je kwaliteit in handen hebt. Door het enorme aanbod is het ook nog eens zo dat er voor iedereen wel een leuk toestel te vinden is. Of je nu veel te besteden hebt of dat je toch kiest voor een budget lijn, Samsung heeft het allemaal. Wil je nog veel meer te weten komen over het vinden van een nieuw toestel? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier vind je namelijk nog veel meer artikelen die je helpen bij jouw zoektocht naar een nieuwe telefoon!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Wat kun je verwachten van de iPhone 14