Energietarieven vergelijken: alles wat je moeten weten over het vinden van de beste deal

Als jij wilt dat er stroom uit het stopcontact komt om jouw spullen op te laden of überhaupt te gebruiken, dan heb je een energiecontract nodig. Je sluit dan een contract af met een energie leverancier.  Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk energiecontract vergelijken, zodat jij de beste deal vindt voor het laten werken van jouw apparaten. Hoe je dat precies doet? Dat vertellen we jou in deze blog.

Energietarieven vergelijken is niet meer dan verschillende contracten naast elkaar neerleggen en de verschillen en overeenkomsten opsommen. Tegenwoordig hoef je dat niet allemaal meer zelf te doen. Dat scheelt dus weer! Je kan namelijk online alles vergelijken op een vergelijkingssite. Toch is het wel fijn om het één en ander te weten over energietarieven vergelijken.

Vaste tarieven of variabele tarieven?

Vaste energietarieven vergelijken? Er is daarnaast ook een verschil met variabele energiecontracten. Hiervoor moeten we eerst even kijken wat het verschil is tussen variabel en vast. Als we het hebben over vast dan staat de prijs van het gas vast. Vaak staat dit voor een jaar vast.  Het kan prettig zijn wanneer de gasprijzen stijgen, dat de prijs die jij betaald voor gas blijft staan.

Maar wat als de gasprijs daalt? Dan kun je daar niet van profiteren met vaste tarieven. Dat voordeel kun je wel hebben als je kiest voor variabele prijzen. Dan gaat de prijs die jij betaalt voor het gas ook naar beneden. Maar schiet de prijs omhoog? Dan ben je niet langer spekkoper en betaal je meer dan iemand met een vaste prijs.

Energietarieven per kwh vergelijken

Wat je ook kunt doen is energietarieven vergelijken op basis van kwh. Dit houdt eigenlijk in dat je de prijs met kWh of ingeval van gas m3 vergelijkt. Er zijn ook dingen waarop je moet letten, namelijk heb jij een dubbele meter? Dan betaal je in de daluren een lager tarief per kWh. In de piekuren is de prijs dan hoger. Als je maar een enkele meter hebt dan betaal je slechts één tarief. En let er ook op wat de variabele leveringskosten zijn per kWh. Zo kan een prijs die goedkoop oogt toch nog duurder worden.

Vergelijking energietarieven leveranciers

Online kun je gelukkig dus ook heel gemakkelijk de energietarieven vergelijken. Dat doe je door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Om de beste vergelijking te maken is het verstandig dat je een aantal gegevens klaar hebt liggen. Probeer bijvoorbeeld een tijd je eigen verbruik bij te houden. Zo kun je precies zien hoeveel je verbruikt en of je bijvoorbeeld een grootverbruiker bent.

Daarnaast is het goed om ook andere gegevens goed in te vullen op een vergelijkingssite. Denk bijvoorbeeld aan hoe groot je huishouden is en waar je precies woont. Hoe netter jij alles invult hoe beter er een overzicht en een vergelijking gemaakt kan worden. Zo kan het bijvoorbeeld uitmaken of jij op een hoekhuis woont of in een flat op 8 hoog. Maar ook hoe duurzaam je woning is bijvoorbeeld. Goed invullen dus!

Meer weten over gasprijzen vergelijken? Bekijk deze video eens! 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Een gezonde werk-privébalans: tips om een burn-out te voorkomen