Waarom is het zo handig om een slim horloge te hebben?

Horloges zijn al jaren een belangrijke vorm van accessoires Ze stralen luxe en klasse uit, maar zijn daarnaast ontzettend functioneel: zo kun je altijd de tijd zien, door slechts een korte blik op je pols te werpen. Dat horloges daarmee heel handig en praktisch zijn staat vast, maar tegenwoordig komen er ook steeds meer nieuwe slimme horloges op de markt. Dat roept de vraag op: is het slim om een slim horloge heren te hebben? En zo ja, waarom dan?

Hartslagmeter

Coole gadgets zoals slimme horloges brengen een hoop voordelen met zich mee. Zo ook het meten van je hartslag, wat ervoor zorgt. Dat je nog beter zicht hebt op je gezondheid met een Samsung Smartwatch. Zo kan een slim horloge ook herkennen wanneer je hartslag abnormaal hoog is wanneer je je in rust bevindt, of kan hij een hartritmestoornis herkennen.

Je telefoon vinden

Ben jij ook zo vaak je telefoon kwijt? Met veel horloges kun je hem in no-time terugvinden. Zo kun je vanaf je horloge een geluid laten afspelen op je telefoon. Zo hoef je hem nooit meer kwijt te zijn. Sommige smartwatches kunnen ook via een kaart de locatie tonen waar je telefoon zich zou bevinden.

Contactloos betalen

Het gemak van contactloos betalen is voor heel veel mensen heel fijn geweest. In plaats van in je tas te moeten zoeken naar je bankpas, kon je nu gewoon je telefoon erbij pakken of je bankpas alleen maar kort tegen een pinapparaat te houden om te kunnen betalen. Door dit via een horloge te doen maak je het jezelf nóg makkelijker. De meeste slimme horloges hebben deze functie al.

Navigeren

Je kent het wel, ben je net op de fiets gestapt, weet je eigenlijk niet meer hoe de route ook alweer was, van A naar B. In dat geval kan je slimme horloge ook heel goed van pas komen. Door de navigatiefunctie kun je op je pols al aflezen elke kant je op moet gaan.

person clicking Apple Watch smartwatch

Foto’s maken

Wist je dat je via een horloge heel slim foto’s kunt maken? Niet omdat er een camera in het horloge verwerkt zit, wel omdat het horloge in veel gevallen verbinding kan maken met je telefoon en zo de camera op afstand kan bedienen. Een soort draadloze selfie-stick, dus. Je hoeft je telefoon alleen maar ergens te plaatsen en checkt vervolgens via het scherm van je camera of jullie goed in beeld staan, en hoeft vervolgens slechts op één knop te drukken om een foto te maken. Et voilá: een foto is gemaakt!

Niet altijd je telefoon pakken

Het nadeel aan het hebben van een telefoon is dat het heel verleidelijk is om hem er steeds bij te pakken. Dit kan ervoor zorgen dat je ook op momenten dat je het eigenlijk niet wil (bijvoorbeeld als je een etentje hebt in een restaurant) vaak op het scherm van je telefoon zit te kijken. Een slim horloge kan dit voorkomen. Omdat je berichten gelijk kan zien binnenkomen, hoef je je telefoon hier niet voor te pakken en kun je deze gewoon in je tas laten zitten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Beste Boodschappen apps & Boodschappenlijstjes-apps op een rij