Heb jij gouden of zilveren sieraden die je niet meer gebruikt? Dit kan je ermee doen!

Veel mensen dragen sieraden, zoals ringen, kettingen en armbanden. Het kan zijn dat bepaalde sieraden kapotgaan, dat je ze niet meer mooi vindt of dat je ze niet meer draagt om een andere reden. De meeste mensen bergen de sieraden dan op. Wanneer je de sieraden opbergt is de kans groot dat je deze niet meer zult dragen. Dat is natuurlijk zonde. Wij vertellen je daarom over vier dingen die jij kunt doen met sieraden die jij niet meer draagt. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Verkopen

Een eerste optie is om jouw sieraden te verkopen. Op deze manier kun je iemand anders blij maken met het sieraad dat jij misschien niet meer mooi vindt en krijg je er ook nog eens een mooi bedrag voor terug. Je kunt sieraden makkelijk online verkopen via bijvoorbeeld Vinted of Markplaats. Wanneer je een sieraad hebt verkocht, kun je deze opsturen naar de koper.

Oppoetsen

Heb je sieraden die je niet meer draagt omdat ze er niet meer mooi uitzien? Dan kun je ervoor kiezen om de sieraden op te poetsen. Maak gebruik van een sopje of ander middel om het sieraad schoon te maken. Je kunt het sieraad in het sopje laten weken en het vervolgens schoonborstelen met bijvoorbeeld een tandenborstel. Als het sieraad helemaal schoon is, ziet het er weer uit als nieuw. Lukt het jou niet om het sieraad schoon te krijgen, of is het misschien beschadigd? Dan raden wij je aan om naar een juwelier te gaan. De juwelier kan jouw sieraden weer mooi uit laten zien door ze te slijpen.

Inwisselen

Het inwisselen van sieraden is een goede optie. Je kunt hier vooral met gouden sieraden een mooi bedrag mee verdienen. Het is handig om de sieraden eerst te laten taxeren om een indicatie te krijgen van de waarde. Na de taxatie kun je het goud inwisselen bij verschillende bedrijven. Wij raden je aan om op zoek te gaan naar een betrouwbaar en eerlijk bedrijf. Online vind je een groot aantal bedrijven waar jij jouw sieraden kunt inwisselen.

Omsmelten

Het is mogelijk om sieraden te laten omsmelten. Het sieraad wordt dan verhit totdat het vloeibaar wordt. Hier kan een geheel nieuw en ander sieraad van gemaakt worden. Bedenk dus goed wat voor sieraad jij ervan wilt laten maken. Het omsmelten van sieraden zal je wel wat kosten. De prijs hangt af van het materiaal van het sieraad.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Kenmerken van de beste goksites die u moet weten