Hoe ga je van een standaard inrichting naar een stijlvol en gezellig interieur?

Het inrichten van je huis is soms lastiger dan je denkt. Hoe pak je dat aan zodat je interieur een mooi geheel wordt, wat toch jouw stijl is.

Stijl uitkiezen

Het is belangrijk om eerst goed te weten wat je stijl is. Zeker als je begint met een leeg huis is het verstandig om te kijken naar wat jij mooi vindt in plaats van meubels kopen die bij het bestaande interieur passen. Maak bijvoorbeeld een moodbord van wat je echt mooi vindt en probeer daarmee verschillende stijlen uit. Soms kan een combinatie van stijlen juist heel goed uitpakken. Woon je met iemand samen? Doe dit dan allebei. Vervolgens komt het moment dat jullie van elkaar moeten kunnen zeggen wat wel het huis is mag en wat niet.

Vloeren en vloerkleden

De inrichting van een huis begint eigenlijk al bij de vloeren. Want wat voor soort vloer je hebt, heeft impact op andere keuzes in het huis. Een grijze gietvloer is van zichzelf vrij kil, maar als je wat mooie grote vloerkleden neerlegt, kan je dat  heel goed contrasteren. Terwijl je bij een klassieke houten vloer misschien geen vloerkleed wil, of juist een neutrale kleur vloerkleed als contrast het hout. Schilder je de houten planken wit, dan is wat kleur in juist weer fijn. Ook een contrast in materiaal is dan vaak fijn. Bijvoorbeeld als je een hoogpolig vloerkleed tegen een witte houten vloer aanlegt. Dat maakt de zithoek direct gezellig en zacht. Durf te experimenteren met materialen en kleur, je zal zien dat het hartstikke mooi kan zijn.

Grote meubels

Grote meubels zoals banken, unieke tafels en grote kasten zorgen voor veel opvulling in huis. Zodra je de vloeren en vloerkleden hebt liggen, is het tijd om te beginnen met het inrichten van de grote meubels. Vergeet ook met de grotere stukken in je huis niet om aan kleur te denken. We gaan al gauw voor veilige basiskleuren, maar ook een felblauwe bank staat mooi bij zandkleurige gordijnen. Speel eens met het idee om grote meubels prominenter neer te zetten en kleur toe te voegen. Je zal zien dat het geheel een stuk moderner, frisser en persoonlijker oogt dan de beige interieurs die bijna iedereen heeft op het moment.

Interieurtrends

Dan zijn er natuurlijk ook nog de interieurtrends van het najaar 2022 en begin 2023. Als het geraamte staat (de grote meubels en de kleuren op de muur), dan kan je nog even kijken naar de huidige en aankomende trends. Het is natuurlijk altijd leuk om je interieur aan te passen op wat nu in de mode is, maar let er wel op dat trends vaak niet duurzaam zijn. Daarom zijn het natuurlijk ook trends, ze veranderen elk jaar of soms elk seizoen. Maar dat is natuurlijk je eigen keus. Wil je een tijdloze inrichting, dan moet je net even wat verder kijken dan de trends.

Groen

En dan natuurlijk nog een beetje groen om het af te maken. Groene planten geven niet alleen zuurstof aan elke kamer, ze fleuren er ook direct van op. Pas met planten in huis is het echt een thuis. Geen fan van planten en het verzorgen ervan? Droogbloemen doen het ook altijd goed voor de finishing touch.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Rush poppers worden steeds vaker gebruikt in het uitgaansleven