Met deze streamingdiensten kun je het beste gratis muziek luisteren

Het is steeds normaler voor ons om een streamingdienst te gebruiken. De transformatie van langspeelplaat naar CD en vervolgens USB stick of iPod heeft alweer een volgende stap gemaakt. Het is nu al weer tijd om te kiezen voor een streamingdienst. Hier kun je vervolgens je favoriete muziek beluisteren. Er zijn veel streamingdiensten in opkomst. Het is vaak moeilijk om een keuze te maken. We helpen je graag om de streamingdiensten te vinden waar je gratis muziek kunt luisteren.

Echt gratis of moet je toch betalen?

Wanneer je graag naar muziek luistert en niet naar reclames dan is het slim om te kiezen voor een betaalde account te kiezen bij de streamingdiensten. Maakt het je niet zoveel uit? Dan is het slim om voor de gratis streamingdiensten te kiezen. Het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Streamingdienst Spotify

Eigenlijk is Spotify wel een van de bekendste streamingdiensten. Het is mogelijk om hier ook gratis muziek te luisteren. Op de computer heb je een keuze wat je graag wilt horen. Je hoort wel commercials tussen de stukken door. Het is mogelijk om de nummers trouwens ook offline op te slaan. Er zijn een paar beperkingen bij Spotify op de tablet of smartphone. Het is mogelijk om het album of de artiest te beluisteren. Het gebeurt echter altijd op een shufflestand. Het is niet mogelijk om de nummers afzonderlijk te kiezen. Het is wel mogelijk om nummers over te slaan. Het is echter niet mogelijk om meer dan zes nummers achter elkaar over te slaan. De functie wordt dan tijdelijk geblokkeerd. Je kunt de muziek streamen via je tv via Chromecast. Je kunt het niet via Chromecast Audio beluisteren. Op je mobiel kun je de nummers niet offline opslaan en hoor je tussen alle nummers een commercial.

Streamingdienst Deezer

Deezer is gratis te gebruiken. Het lijkt veel op Spotify. Het is mogelijk om op de desktop computer zelf nummers te kiezen. Er wordt tussen de nummers door reclame gemaakt. De browserversie laat daarnaast ook advertenties zien. Je kunt de muziek niet offline opslaan. Je kunt tot zes nummers voor uitdrukken. Daarna wordt de functie geblokkeerd.

Streamingdienst Google Play music

Het is niet mogelijk om hier naar gratis muziek van andere te luisteren. Wel kun je hier je eigen muziek uploaden om dan van deze player gebruik te maken. Het is mogelijk om de muziek in de cloud te zetten om er dan naar te luisteren. Het is mooi en goed om hier gebruik van te maken.

Je kunt tot 50.000 nummers in de cloud bewaren om deze later te gaan beluisteren. Het is natuurlijk een grote hoeveelheid muziek waar je van kunt genieten. Het is ideaal voor de mensen met een grote muziekcollectie, die hier ook altijd toegang tot willen hebben.

Andere goede streamingdiensten

Er is nog Apple Music, Napster, TIdal en ook Juke. Het zijn echter allemaal betaalde streaming diensten zonder een gratis variant.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Wat is duurder: begraven, cremeren of andere opties?