Mobiele airco of luchtkoeler; wat past het beste bij jou?

Op moment van schrijven is het nog niet zo heel erg warm in ons land. Vaak denken mensen dan nog niet aan een mobiele airco kopen of een luchtkoeler. Eigenlijk is dat best vreemd, want waarom zou je er pas eentje aanschaffen als het al warm is? Je kunt je veel beter van te voren oriënteren en overgaan tot aankoop. Overigens is het niet zo dat deze apparaten in de winter goedkoper in de aanschaf zijn. In de zomer zijn er wel vaker aanbiedingen, maar je bent dan zeker niet de enige die dit in de gaten houdt. Ik leg hieronder uit wat nou de precieze verschillen zijn tussen een mobiele airco en een luchtkoeler.

Hoe werkt een luchtkoeler?

Een luchtkoeler zuigt alle lucht op, om deze vervolgens langs koud water te blazen. Dit water bevindt zich in koelpacks en koelmembranen. Het voordeel van een luchtkoeler kopen is, dat je geen afvoerslag nodig hebt en je hem dus overal in huis neer kunt zetten. Vaak is een luchtkoeler ook een stuk lichter, waardoor hij makkelijker te verplaatsen is. Een nadeel is, dat hij vaak maar één verschillende stand heeft en je dus niet kunt kiezen hoe hard je hem wilt laten blazen.

Hoe werkt een mobiele airco?

Hoewel een mobiele airco ook lucht naar binnenzuigt, zorgt het inpandige mechanisme dat de vloeistoffen worden verdampt. Hierdoor ontstaat warme en koude lucht. De warme lucht wordt naar buiten geblazen en de koude lucht verkoelt de ruimte waar de mobiele airco staat. Omdat het vocht in de lucht ook verdampt, wordt de lucht droger, wat verkoelend aanvoelt maar ook kan zorgen voor droge ogen en een droge keel.

Fijn om verkoeling in huis te hebben

Voor de warmere dagen is het sowieso wel fijn om een apparaat in huis te hebben, dat enige verkoeling biedt. Doorgaans zijn mobiele airco’s een stuk duurder dan luchtkoelers.  Tevens zal een luchtkoeler minder koude lucht verspreiden dan een mobiele airco.  Een mobiele airco gebruikt overigens wel meer energie dan een luchtkoeler, dus je zal dit wel gaan merken aan je energierekening. Wel is het zo dat goedkoop duurkoop is en dat een hele goedkope mobiele airco vaak minder lang meegaat en ook over een niet al te zuinig energielabel beschikt. Denk dus goed na wat voor jou het beste werkt. Hoe vaak ben je thuis? Heb je echt een airco nodig, of doet een luchtkoeler op je slaapkamer ook genoeg voor een goede nachtrust? Lees je in, informeer jezelf en maak op basis daarvan een keuze.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
5 Beste Sites voor online browser games in 2020