Rolluiken kopen? 5 tips die je eerst moet lezen

EG Photography

Rolluiken bieden veel voordelen en zijn daardoor een multifunctionele zonwering. Het is daarom een veel gekozen vorm van zonwering. Maar hoe kun je je het beste voorbereiden als je van plan bent om rolluiken op maat aan te schaffen? Wij geven je 5 handige tips.

Tip 1: Bedenk goed waarom je rolluiken wilt

Welke functies moeten jouw rolluiken hebben? Ieder type zonwering heeft zijn eigen functies. Breng daarom van te voren je wensen in kaart om te zien welke zonwering geschikt is voor jouw situatie. Rolluiken voldoen aan veel functies. Zo zijn ze zonwerend, isolerend, geluidswerend, bieden ze privacy, kunnen ze een kamer volledig verduisteren en dienen ze als inbraakbeveiliging. Wil je graag naar buiten kunnen kijken wanneer je zonwering gesloten is of ben je op zoek naar zonwering die ook voor schaduw zorgt op jouw terras? Dan zijn zonneschermen een goede optie.

Tip 2: Kies voor gemak met elektrische bediening

Ga voor een elektrisch rolluik in plaats van handbediend. Het is misschien kostbaarder, maar biedt veel voordelen. Zo bedien je je rolluik met één druk op de knop of via je een app op je mobiel of tablet. Hierdoor kun je ook je rolluik op afstand bedienen, wanneer je niet thuis bent en de zon begint te schijnen.

Tip 3: Bekijk de installatie situatie

Let vooraf goed op de plaats waar het rolluik komt te hangen. Is er genoeg ruimte tussen en het rolluik en het raam, zodat je het raam nog kunt openen? Is er genoeg ruimte boven het raam voor de kast van het rolluik? Dit zijn belangrijke punten om vooraf goed inzichtelijk te hebben. Zo weet je of de rolluiken op die manier gemonteerd kunnen worden, zoals je voor ogen hebt.

Tip 4: Laat je adviseren door een specialist

Een rolluik is niet een aankoop die je dagelijks doet. Laat je daarom adviseren door een specialist. Een specialist kan goed meekijken met jouw situatie en je de rolluiken laten zien, zodat je goed weet wat je kunt verwachten. INHUIS Plaza is dé zonweringspecialist van Nederland en kan jou goed adviseren naar de mogelijkheden voor geschikte rolluiken op maat.

Tip 5: Kies voor montageservice

Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kun je er voor kiezen om het rolluik zelf te plaatsen. Wil je liever geen risico lopen en er zeker van zijn dat jouw rolluiken straks perfect hangen? Kies er dan voor om het rolluik te laten plaatsen door een ervaren monteur en voorkom een beschadigde gevel, rugpijn of misschien zelfs een beschadigd rolluik.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Dit zijn de meest voorkomende onzekerheden bij vrouwen