Posters laten drukken – waar moet je op letten?

De kans is groot dat jij graag posters wilt laten drukken. Je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Posters drukken is nog niet zo makkelijk als je zou denken. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het drukproces. Alleen door op deze punten te letten is het mogelijk om de poster te krijgen die ook echt past bij wat je in gedachten had. Lees daarom snel verder om erachter te komen waar jij op moet letten bij het laten drukken van posters. Door dit goed door te lezen wordt het drukproces nét even wat makkelijker dan voorheen.

Kies het juiste papier

Bij het drukken van posters en bij flyers drukken is de keuze van het juiste papier van cruciaal belang voor de kwaliteit die je in handen krijgt. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van glanzend tot mat tot satijnachtig. Glanzend papier is geweldig voor levendige kleuren en afbeeldingen met een hoog contrast, terwijl mat papier beter is voor alledaagse soorten posters. De satijnen afwerking zorgt voor een evenwicht tussen beide. Door het papier te kiezen op basis van het ontwerp van je poster weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Weet welk formaat je nodig hebt

Voordat je begint met het ontwerpen van je poster, is het belangrijk om te weten welk formaat je wilt. Posterformaten kunnen variëren, check daarom altijd even bij de drukkerij welke formaten ze aanbieden voor de productie van posters. Houd in gedachten dat grotere formaten meer kunnen kosten, zorg er daarom voor dat je hier budget-wise rekening mee houdt. Door hierop te letten zal je niet voor vervelende verrassingen komen te staan bij het betalen. Wel zo prettig natuurlijk, zou zonde zijn als je onnodige kosten maakt bij het laten bedrukken.

Ga altijd voor een hoge resolutie

Om ervoor te zorgen dat je poster er professioneel en scherp uitziet is het erg belangrijk om afbeeldingen met een hoge resolutie in je ontwerp te gebruiken. Afbeeldingen met een lage resolutie kunnen er korrelig of wazig uitzien als ze op een groter formaat worden afgedrukt. Wij raden je aan om te kiezen voor een afbeelding met minimaal 300 DPI (dots per inch) voor het beste resultaat. Hiermee zorg je keer op keer voor een scherpe afbeelding, duidelijk genoeg om goed te kunnen zien.

Gebruik een afloop

Een afloop is een drukterm die verwijst naar het verlengen van de achtergrond of afbeeldingen tot voorbij de rand van de poster. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat er geen witte randen of gaten zijn wanneer de poster wordt bijgesneden. Zorg ervoor dat je een afloop aan je ontwerp toevoegt, over het algemeen is dit 1/8 inch of 1/4 inch. Deze afloop zorgt ervoor je poster er netjes en professioneel uitziet. Dit is een echte must voor bedrijven die posters gebruiken voor het maken van reclame, al raden wij het ook aan voor alle andere mensen die posters willen laten drukken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Vraag vandaag nog een laadpas aan en ervaar optimaal gemak