Beste Boodschappen apps & Boodschappenlijstjes-apps op een rij

Ben jij klaar het met sjouwen van boodschappen? Op zaterdag in een overvolle winkel op zoek naar de laatste zakken chips en bolletjes voor het weekend. Dan kun je nu in heel veel winkels online jouw weekboodschappen bestellen. Maar er zit wel wat verschillen in. Zo zijn er online supermarkten die geen fysieke winkels hebben. En ook het minimale bedrag verschilt nogal. We zetten ze even op een rijtje voor je!

Waarom online je boodschappen bestellen?

Nou het bespaart je heel veel tijd en energie die je weer in andere leuke dingen kunt steken! Je kan zelf bepalen wanneer jij je boodschappen doet. Bijvoorbeeld ’s avonds op de bank of tijdens je lunchpauze. Maar ook het bezorgmoment kun je zelf bepalen. In veel gevallen kun je ook zelf bepalen wanneer je het komt ophalen. Jij bepaalt! Ook financieel is het voordelig want je koopt alleen wat je echt nodig hebt. En vaak kun je online ook nog zoeken naar kortingscodes. Dat betekent dat je niet meer te veel betaald én je kunt niet in een hongerbui slechte dingen kopen. En je kunt in veel applicaties kun je online jouw boodschappenlijstjes direct bijhouden. Zo ben je ook nog eens sneller met het bestellen. Win-winsituatie dus.

Online boodschappen doen is dus ideaal. Dit zijn de meest gebruikte supermarkt-apps op dit moment:

 • Picnic
 • Jumbo
 • Plus
 • Albert Heijn
 • DEEN
 1. Picnic

Wil jij je boodschappen ontvangen tegen de laagste prijs en gratis thuisbezorgd? Dan kun je kiezen voor Picnic. Je kunt hier handig alles bestellen wat je nodig hebt. Zoals A-merken en huismerken. Maar ook lokale verse groenten en nieuwe shampooflessen. Daarnaast is het bezorgen milieuvriendelijk omdat ze rijden in elektrische autootjes. Je kunt bestellen vanaf 35 euro. En bespaart je tijd én sjouwen natuurlijk. Je hoeft daarnaast geen abonnement af te sluiten. Dat maakt het eigenlijk een gewone supermarkt waar je even virtueel binnen kunt stappen. Online supermarkt, noemen ze dat. Goedkoper omdat er geen winkels zijn waar ze huur voor hoeven te betalen. Je kunt het ook zakelijk bestellen, bijvoorbeeld voor de dagelijkse lunch op kantoor. En Picnic heeft ook maaltijdboxen.

 1. Jumbo

Ook supermarkt Jumbo biedt de mogelijkheid om jouw boodschappen online te doen bij Jumbo. Ze bieden je een groot assortiment tegen een lage prijs. Je kunt het gratis laten bezorgen aan je huis maar zelf ophalen wanneer het jou uitkomt kan ook. Dan zetten de medewerkers van Jumbo de boodschappen bij jou in de auto. Dat scheelt je een hoop tijd en gedoe. De app maakt het boodschappen doen online nog makkelijker! Het minimale bedrag is 50 euro. Daarnaast krijg je regelmatig gratis bezorging bij een aantal actieproducten. Dat maakt het nog voordeliger.

 1. PLUS

Supermarktketen PLUS biedt net zoals de meeste grote supermarkten ook een online besteloptie aan. Hierbij kies je eerst jouw eigen winkel uit, degene die het dichtste bij is. Vervolgens kies je jouw bestelwijze. Als derde verzamel je je boodschappen in jouw online winkelwagentje. Vervolgens gaan zij voor je aan de slag! Je kunt de boodschappen ophalen of de medewerkers komen de bestelling op een gewenst tijdstip brengen. Deze service is beoordeeld met een 8,5 door maar liefst 10.000 online winkelaars. Het minimaal bedrag is 25 euro en is daarmee de laagste. Ook worden de versproducten handverpakt in een PLUS winkel. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat het lekker vers is.

 1. Albert Heijn

Ook Albert Heijn brengt jouw boodschappen thuis. Sterker nog, deze winkelketen is er mee begonnen. Een ware trendsetter natuurlijk. Als je vandaag bestelt, is het morgen in huis. Ze zijn vooral trots op hun bezorgtijd, want is die zo nauwkeurig. Dat ze binnen 30 minuten mensen aan de deur kan verwachten. Er wordt tot aan de keuken bezorgd. Dus je hoeft niet meer te sjouwen. En kan het direct uitladen. Naast Albert Heijn kun je ook online spullen van Etos en Gall & Gall bezorgen.

 1. DEEN

Makkelijk en snel je boodschappen online bestellen kan ook via DEEN. Je kunt hier alles bestellen wat je ook in de fysieke winkels vindt. De bezorgtijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 16:00 tot 21:00. En op zaterdag van 14:00 tot 19:00. Op zondag wordt er niet bezorgd. Ook is de dekking nog niet landelijk. Maar daar zijn ze wel mee bezig! Je kunt nu bij de DEEN bestellen als je woont in Noord-Holland of Flevoland.

Nog meer boodschappen-apps om op je telefoon te zetten

Maar er zijn nog meer apps die jou kunnen helpen om online je boodschappen goedkoop en snel je boodschappen te bestellen:

 • Sjoprz

Dit is een onafhankelijke app die je helpt om geld te besparen. Hierdoor kun je zien waar het product dat je nodig hebt het goedkoopste is. En dat zou zomaar eens kunnen zijn bij een winkel waar je normaal nooit komt. Maar je kunt ook een boodschappenlijst maken op basis van waar de producten op dit moment het goedkoopste zijn. Zo kom je altijd bij de goedkoopste winkels terecht.

 • Out of Milk

Deze app helpt jou een boodschappenlijstje te maken waarbij je ook jouw voorraad in de gaten houdt. Door deze inventarisatie koop je nooit iets wat niet meer goed is. Maar hierdoor zie je ook wanneer iets bijna over datum is. Ideaal als je op de kleintjes wilt letten.

 • Too Good to Go

Vind je het zonde als goede producten worden weggegooid? Dan kun je deze app gebruiken. Hier kunnen namelijk lokale ondernemers, denk aan bakker, supermarkten maar ook groenten- en fruitwinkels hun product toevoegen die bijna niet meer goed zijn. Hierdoor wordt er een restpartij met leuke kortingen aangeboden. Veel producten kunnen namelijk nog langer mee. Maar je kunt bijvoorbeeld groenten die bijna stuk zijn ook in een soep verwerken en dan invriezen. Zo wordt er niets weggegooid en kun jij voordelig boodschappen doen.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Bored in the house: zo kom je saaie dagen door