De impact van smartphones op ons dagelijks leven

Het is geen verassing dat mensen wat vinden van de aanwezigheid van smartphones in het dagelijks leven. Maar de negativiteit die rond het apparaat ligt, is wat ons betreft niet gegrond. 

Er bestaat ook een positieve impact van smartphones op ons dagelijks leven. Onze sociale vaardigheden, productiviteit en mentale gezondheid worden er niet per definitie mee verslechterd. In deze blog zullen we daarom enkele functies beschrijven waarmee smartphones ons dagelijks leven juist verbeteren. Smartphones zijn namelijk niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken het voor communicatie, vermaak, het opzoeken voor informatie en nog talloze andere zaken. We zullen starten met het eerste voordeel: efficiëntie en productiviteit.

Efficiëntie en productiviteit

Smartphones helpen ons effectiever te werk te gaan. We vinden snel de informatie die we nodig hebben en bereiken daarmee sneller het doel dat voor ogen is gesteld. Met een nieuwe en snellere telefoon, zal je zien dat dit voordeel nog eens wordt vergroot. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe iPhone 14 serie, die verschillende telefoons bevat met elk nog betere functies dan de andere. Een iPhone 14 met abonnement geeft je bovendien de mogelijkheid overal en nergens in verbinding te staan met anderen. Je bent daarmee geen tijd kwijt tijdens het reizen in de trein, maar kan gewoon door. Is jouw productiviteit daarmee gestegen, of niet dan?

Verbeterde communicatie

Altijd en overal hebben we de mogelijkheid om met elkaar in contact te staan. Vrienden en familie, maar ook collega’s zal je snel kunnen bereiken. En het mooie: je hoeft er niet altijd iets mee. De apps op sociale media geven je de mogelijkheid berichten te ‘negeren’. Niet alleen door het niet-openen van een bericht, maar ook door tijdsblokkades. Tijdens zelf ingestelde uren krijg je geen berichten binnen. Hoewel dit wellicht wat negatief klinkt, is het voor ons juist iets positiefs. Het helpt de balans tussen werk en thuis te versterken.

Vermaak en ontspanning

Je kan er omheen draaien, maar een smartphone geeft je ontzettend veel vermaak én ontspanning. We kunnen muziek luisteren, series kijken op onze favoriete streaming platform en inspiratie zoeken op sociale media. Op momenten waarop je moet wachten of bijvoorbeeld gaat reizen, biedt het een vorm van vermaak. Wanneer je veel stress hebt en even wat anders wil, geeft het juist een moment van ontspanning. Waar je ook voor kiest, ‘schaam’ je niet dat je een uurtje per dag aan jezelf besteed. Als jij gelukkig wordt van de genoemde voorbeelden, waarom zou je je dan moeten verantwoorden?

Hulpmiddelen

Je kan zelf ontzettend veel opzoeken en bedenken, maar smartphones bieden ook functies die je juist in je dagelijks leven kunnen helpen. Denk aan fitness-apps met voorgeprogrammeerde trainingsschema’s. Of een overzicht van de beste restaurants in de stad waar je over een week op vakantie gaat. Een ander hulpmiddel op het gebied van gezondheid zijn voedingsapps. Ze stellen je in staat om de calorie inname bij te houden en bevorderen daarmee je voedingspatroon.

Hoewel er veel negatief nieuws de wereld in komt over het gebruik van smartphones, moeten we niet vergeten wat voor voordelen het ons oplevert. Ze maken ons leven gemakkelijker, toegankelijker en geven in sommige gevallen een uitvlucht van ons drukke, dagelijkse leven.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Hoe werkt de hit & run strategie in het online casino?