Meer bewegen, zonder je in het zweet te werken? Dit zijn je opties:

We weten allemaal wel dat bewegen gezond is. Niet alleen om er goed uit te blijven zien, maar ook omdat beweging goed is voor je hersenen. Het houdt ze gezond en actief. Dus je beweging regelmatig onderhouden draagt niet alleen bij aan een je uiterlijk, maar ook aan een goede gezondheid én het goed functioneren van je hersenen. We begrijpen dat een hiit sessie in de lokale sportschool misschien niet het eerste is waar je op zit te wachten, maar wist je dat er ook heel manieren zijn om te bewegen zonder dat je de zweetdruppels van je voorhoofd moet vegen? Zoals deze, bijvoorbeeld:

Fietsen

Als intensieve workouts niet helemaal je ding zijn, dan kun je ook gaan fietsen om toch in beweging te blijven. Dit kun je ook combineren met je liefde voor de natuur, zo zou je bijvoorbeeld naar het dichtstbijzijnde bos of natuurgebied kunnen fietsen en zo je hobby combineren met wat beweging. Wanneer je fietsen in je eentje wat saai vindt, zou je natuurlijk ook aan je partner of een vriend of familielid kunnen voorstellen om dit samen te doen. Wanneer jullie wat hapjes en drankjes meenemen, zouden jullie ook een tussenstop kunnen maken om te gaan picknicken. Wil je nog sneller kunnen fietsen of gemakkelijker van A naar B komen, dan zijn elektrische trekkingsfietsen een heel goed idee. Zo wordt je ook door de fiets zelf nog een beetje geholpen.

Wandelen

Een lange wandeling maken zorgt ook voor voldoende beweging op een dag. Er wordt wel eens gezegd dat mensen die 10.000 stappen of meer per dag lopen, voldoende beweging hebben en daardoor eigenlijk niet meer zouden hoeven te sporten om aan hun beweging te komen. Daarom is het zeker aan te raden om elke dag een wandeling te maken. Het zou ook goed werken voor je concentratie en productiviteit, daarom wordt een lunchwandeling ook vaak geadviseerd aan veel thuiswerkers. Wanneer je wandelen een beetje saai vindt, kun je ook een podcast of wat muziek opzetten om je hoofd leeg te maken.

Huishoudelijke klusjes doen

Wist je dat je tijdens het doen van huishoudelijke klusjes ook veel beweegt? Wanneer je bezig bent met opruimen het doen van de afwas of schoonmaken: ben je continu actief bezig. Je loopt heen en weer, gebruikt je armen en bent zonder dat je het doorhebt veel aan het bewegen (en verbranden). En na een uurtje heb je waarschijnlijk ook veel in huis verricht, wat je misschien al een tijdje aan het uitstellen was. Iets met twee vliegen en één klap…

woman on bike reaching for man's hand behind her also on bike

Shoppen

Carrie Bradshaw zei het ooit al: shopping is my cardio. Wanneer je een dagje gaat shoppen en alle winkels in- en uitwandelt, heb je aan het eind van de dag veel bewogen. Waarschijnlijk niet alleen door het wandleen, maar ook door het dragen van kleding in je armen en het op- en aflopen van trappen.

Home workouts

Door elke dag bij het opstaan een kwartiertje aan beweging te doen, doe je per week bijna twee uur aan sport – terwijl het per dag als helemaal niet zo heel veel voelt.Zo sta elke dag op met een kwartiertje bewegen, en word je, zonder dat het veel moeite kost, gemakkelijker veel fitter!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
5x: de beste apps om online geld te verdienen