Starten met e-commerce: hier moet je aandenken

De wereld lijkt aan je voeten te liggen nu we met z’n allen lang en breed in de eeuw van het internet zitten. Webshop, goedlopende blog of YouTube-kanaal. Het lijkt bijna alsof je op makkelijke en simpele manieren geld kunt verdienen door middel van het internet. En ja, het is zeker mogelijk! Mits je aan een paar dingen denkt. In deze blog vertellen we jou daar graag meer over!

Laten we even bij het begin beginnen, want wat is e-commerce eigenlijk? Als we het vertalen naar het Nederlands dan komen we uit op elektrische bedrijfsvoering. Klinkt net even wat minder sexy, maar het is wel duidelijk wat we hiermee bedoelen. Alle bedrijfsvoering dat online gebeurt valt onder e-commerce. Van online blogs, tot aan cursussen die volledig online zijn, tot aan het verzinnen of maken van mobiele applicaties. Elke online transactie valt onder e-commerce.

Het internet dragen we letterlijk mee in onze hand, de hele dag door. En daarom kan het juist zo overweldigend zijn! Een goed online marketing bureau kan jou helpen om jouw e-commerce succesvol van de grond te krijgen!

Voordelen van e-commerce

Er zitten heel veel voordelen aan e-commerce. Allereerst kun je simpel vanaf je slaapkamer beginnen met bijvoorbeeld een webshop. Laten we dat even als voorbeeld nemen. Je kunt dan een Instagram-account of een Tiktok-account openen. Leuk! En vervolgens maak je een webshop en kun je gaan verkopen.

Toch zijn er nog een aantal dingen waar je aan moet denken. Zoals distributiekosten, hoe ga je producten van jou naar de koper krijgen. E-mailmarketing is belangrijk, omdat mensen bijvoorbeeld hun facturen willen ontvangen. Ga je dat automatiseren of doe je dat met de hand. Waar koop je jouw producten in en hoeveel houd je daarvan over? En een belangrijke vraag: inschrijven bij de KvK, de Kamer van Koophandel of niet?

Hoewel e-commerce dus zeker heel gemakkelijk is om te starten, komt er toch een hoop bij kijken als je hier jouw werk van wilt maken. Zorg er daarom voor dat je goed gaat zitten om eerst een businessplan te schrijven.

Nadelen van e-commerce

Want er kunnen ook nadelen zitten aan e-commerce. En uiteraard heeft alles een keerzijde en dus ook e-commerce. Voor het volledige beeld willen we dit wel ook even met je delen! Zo kun je te maken krijgen met klanten die op hun pakket wachten. Ze zeggen misschien dat iets ze iets niet hebben gekregen of zijn niet tevreden. Alles wat je online gebeurt, denk aan het vullen van gegevens, valt onder privacy en veiligheid. Je bent wettelijk verplicht om hier goed mee om te gaan. Ook kunnen er verborgen kosten zijn. Kosten waar je niet op bent gerekend.

Beginnen en volhouden

Als je denkt: yes, ik wil beginnen met e-commerce! Houd er dan rekening mee dat het een duurloop is en geen marathon. Begin met het opstarten, zorg ervoor dat je je eerste klanten krijgt en dat zij tevreden zijn. Vanuit hier kun je doorbouwen aan een sterk en stabiel e-commerce bedrijf!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
Zo vind je de goedkoopste basisverzekering als 18-jarige student