Beste Turkse Winkels in Nederland

Nederland is een multiculturele samenleving. Dankzij deze samenleving eten wij bijvoorbeeld niet elke dag alleen maar boerenkool met worst, stamppot of aardappel vlees groente. Nee. Na het uitgaan of gewoon bij het avondeten kun je kiezen voor een lahmacun (turkse pizza) waarvan velen nog steeds niet de naam normaal uit kunnen spreken. Ook het turkse brood ligt in de supermarktschappen. Dit hebben we allemaal te danken aan, jawel, Turkije en de multiculturele samenleving.

Eten en drinken

Wat betreft eten is De Bazar in Rotterdam en Amsterdam volgens Tripadvisor een goede plek om Turks te dineren. In 2018 hebben zij nog het ‘Certificaat van uitmuntendheid’ weten te ontvangen. De Bazar is een goede plek om te genieten van eten uit Turkije en het Midden-Oosten. Een verschil tussen de Turkse keuken en die van het Midden-Oosten zijn de kruiden. Het Midden-Oosten gebruikt meer en ander soorten kruiden dan Turkije.
Een stukje Turks fruit of baklava voor bij de koffie of een Turkse linzen soep als voorgerecht? Het kan allemaal bij ‘De Bazar’ in Rotterdam of Amsterdam. Ook hier kan je een turkse pizza halen. Een turkse pizza is dus niet altijd een snelle hap op de hoek van de straat. Probeer eens iets wat je misschien niet kent zoals kalfsköfte en laat je adviseren en ontdek alle smaken die Turkije te bieden heeft.

Wil je de deur niet uit en thuis genieten van Turks eten? Dan is supermarktketen Sahan een goede optie. Geniet thuis van alle verse olijven, kruiden, groente, fruit en vlees dat de winkel te bieden heeft. Ook heeft deze winkel de bekende yoghurtdrink Ayran of Turkse douche- en scheerartikelen. Ondanks dat deze winkel met haar zes vestigingen alleen maar in Rotterdam is, bezorgen ze ook thuis! Let op: dit doen ze wel in een beperkte regio dus onderzoek dit eerst of ze bij jou bezorgen voordat je een hele bestelling plaatst. Je kan natuurlijk ook even langs gaan!

Artikelen

Naast eten en drinken heeft Turkije nog veel meer te bieden. De Nederlandse webshop megacenter.com/nl verkoopt enorm veel Turkse producten en is de specialist in Nederland. Ooit gehoord van een cezve? Dat is een klein pannetje met een lange steel waarmee je Turkse koffie kan maken. Deze koffie kan je vervolgens serveren met een Turkse serviesset die erg mooi op tafel staat. Turkse theekopjes kan je hier uiteraard ook kopen. Daarnaast hebben ze ook zilverkleurige dienbladen, tapijten en theekopjes.

Wil je liever een exclusief handgemaakte keramieken bord of schaal? Dan is ‘Berra Ceramics Studio’ een goede plek om iets moois te vinden. De kunstenaar, ja zo kan ik de eigenaar wel noemen, maakt ontzettend mooie en vooral kleurrijke schalen en borden van keramiek. Hoe alles wordt gemaakt is ook uitgebreid te vinden op hun website.

Veel artikelen en gerechten van de bovenstaande websites zal je kunnen herkennen. Het is dan ook niet nieuw dat veel schaaltjes ook bij de Xenos, Action en zelfs kleden bij Ikea te koop zijn. Laten we dit koesteren dat we zo veel mooie spullen hebben door de migratiegeschiedenis van Nederland. Zeg nou eerlijk: een Turkse pizza is toch heerlijk!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
De 4 beste senioren apps van 2018