Duitse kwaliteit: wat houdt dit eigenlijk in?

We spreken al jaren over Duitse kwaliteit. Maar wat betekent het eigenlijk wanneer een auto uit Duitsland komt? Wat houdt de term: Duitse kwaliteit eigenlijk in? In deze blog zochten wij het voor je uit.

Aan Duitse producten hangt nog steeds een kwaliteitslabeltje. Dit is omdat wij gewend zijn dat ze in Duitsland goede en degelijke producten maken. Van gereedschappen tot aan auto’s. Nog steeds rijden de oude Duitse Mercedes auto’s uit 1980 gewoon rond in Zuid-Europa. Maar waarom hangt dit labeltje eigenlijk aan zo’n Duits voertuig als de Mercedes E-Klasse? Waar komt de term eigenlijk vandaan?

Waar komt de term: Duitse kwaliteit vandaan?

Vroeger was het niet zo vanzelfsprekend dat je in een goed voertuig rondreed. Zo werd er gezegd dat de elektronica in Franse auto’s belabberd was en altijd wat te wensen overliet. Ook was eigenlijk alles wat uit Engeland kwam onbetrouwbaar en daar wilde je niet in rondrijden. Daarom moest je maar iets uit Duitsland rijden. Want in Duitsland produceerden ze altijd producten van hoge kwaliteit. Duitsers staan erom bekend dat ze alles grondig aanpakken. Duitsers doen alles graag volgens de regels en houden de kwaliteit op deze manier hoog. Dat is hoe de Duitsers bekend staan. Hierdoor is de term: Duitse kwaliteit ontstaan.

Bestaat de Duitse kwaliteit nog steeds?

De meeste auto’s uit Duitsland geven nog steeds wel een gevoel van kwaliteit. Zo maken ze nog steeds gebruik van sterke motoren en hierin is Mercedes toch wel echt de voorloper. De Mercedes-Benz GLC SUV is net als de Volkswagen Tiguan zo’n typisch voorbeeld van kwaliteit van een tank.

Wanneer je naar de cijfers kijkt zie je dat de Japanse auto’s over het algemeen in de top van de ranglijsten staan. Maar vaak worden deze gevolgd door Duitse auto’s. Dit heeft ook alles te maken met de prijzen. Waar Japanners vaak goedkoper zijn dan Duitsers. Maar inmiddels kan je niet als vroeger meer spreken van slechte auto’s. Inmiddels zijn fabrikanten al zo ver dat een verkeerd voertuig gelijk uit de productie wordt gehaald of deze worden ingenomen. Een echte slechte auto bestaat dus niet meer.

Wil je meer weten over Duitse automerken? Bekijk hier de lijst met alle Duitsers.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
De beste christelijke apps