Welke verzekering voor je auto is de allerbeste?

Wie in Nederland een auto bezit, die heeft vanzelfsprekend een autoverzekering nodig. Dit is namelijk vanuit de overheid een voorwaarde om de openbare weg op te komen. Hoe die verzekering er precies uitziet, dat is aan jou. Je dient op zijn minst WA-verzekerd te zijn. Dit is de voordeligste verzekering voor je auto, maar kan tegelijkertijd ook obstakels opleveren. Hoe zit het bijvoorbeeld met wanneer je in een ongeluk belandt? Wordt schade aan je eigen auto daarmee ook vergoed? En valt ruitschade eigenlijk ook onder de WA? Het is belangrijk om vooraf voor jezelf helder te hebben wat je eigenlijk zoekt in een autoverzekering. 

Wat houdt WA precies in?

Bij de verzekeraar Univé zijn er 3 basispakketten om uit te kiezen. Naast WA zijn dit de WA+ en de All Risk. Allemaal hebben ze hun eigen dekkingsgraad en daaraan gekoppelde voorwaarden. Voor het WA-pakket geldt dat alleen schade aan anderen en de spullen van de ander vanuit de verzekering betaald word. Sowieso kun je rekenen op hulpverlening na een ongeval. Dit valt gewoon binnen de Wettelijke Aansprakelijkheid. Schade aan anderen is verzekerd tot een bedrag van €6,1 miljoen. Voor andermans bezittingen is dit €2,5 miljoen. Dit pakket is overigens het meest geschikt voor bolides met een leeftijd vanaf 9 jaar. 

Zo bespaar je maximaal op de kosten

Terwijl je auto WA verzekeren qua prijs het meest gunstig is, zijn er aanvullende manieren om te besparen op de maandelijkse lasten. Hoe langer je bijvoorbeeld schadevrij rijdt, hoe hoger de no-claimkorting waar je van profiteert. Dit kan oplopen tot wel 80%. Daarnaast is ook nog eens maximaal 10% korting te ontvangen met het laten zien van veilig rijgedrag. Mocht je dit willen, dan download je de Univé-app waarmee je rijgedrag gemonitord wordt. Ook het bij de verzekeraar onderbrengen van meerdere auto’s kan helpen het maandbedrag verder te reduceren. Hoe jouw premiebedrag er precies uitziet, hangt onder andere af van het kenteken van de te verzekeren auto, het aantal kilometers dat je verwacht te rijden per jaar en je leeftijd. Je sluit online heel eenvoudig je gewenste pakket af. Binnen 10 minuten ben je er klaar voor om legaal en onbezorgd de weg op te kunnen. 

Vergeet deze belangrijke extra dekking niet

Wil je een uitgebreidere verzekering zonder direct te switchen naar WA+ of All Risk, dan kun je ook kiezen voor één of meerdere aanvullende dekkingen. Denk aan een speciale inzittendenverzekering. Je gaat er uiteraard niet vanuit, maar er kan onderweg een ongeluk gebeuren waardoor een inzittende van jouw auto (ernstig) gewond raakt. Met een inzittendenverzekering wordt bij Univé maximaal €1 miljoen per gebeurtenis uitgekeerd. Hierbij inbegrepen zijn de kosten voor letselschade, reparatiekosten aan spullen, smartengeld, enzovoorts. Ook overlijden hoort hierbij. Denk aan uitvaartkosten en gemiste inkomsten door het niet meer kunnen uitoefenen van zijn of haar baan. Onder de inzittendenverzekering val jij overigens zelf ook als hoofdbestuurder. Of je nu kiest voor een WA, WA+ of All Risk, inzittenden zijn met geen van de pakketten automatisch meeverzekerd.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews

Ook interessant
2 tips voor een zorgeloze picknick